Akıllı telefon sektöründeki büyüme ciddi seviyelere ulaştı: Para harcayamayan telefon aldı

İkinci el telefon

Akıllı telefon sektöründeki büyüme hiç beklenmeyen oranlara yükseldi. Özellikle son dönemlerde cep telefonu sektörü ciddi gelişim sağladı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

COVID-19 pandemisi tüm dünyada sektörlere zarar verdi. Bu zararın en çok hissedildiği alanlar ise otomotiv ve akıllı telefonlar oldu. 2020 yılını tamamen yutan pandemi süreci 2021 yılında da ağır tablolar oluşturdu. Tüm bu karamsar tabloyu kenarda bırakırsak karşımıza bazı olumlu gelişmeler çıkacaktır.

Yapılan son araştırmalara göre cep telefonu kullanıcıları eskisine göre daha büyük bir ilgi gösterdi. Geçen sene yüzde 7 daralma yaşayan sektör 2021 yılını biraz daha olumlu geçirecek gibi görünüyor. En azından bazı araştırma şirketleri sektörle alakalı fazlasıyla umutlu.

Akıllı telefon sektöründeki büyüme 2021 yılında iyice artacak

2021 yılında yüzde 12 büyüme sağlanacağı yönünde bazı raporlar sunuldu. Bu tür araştırmalarda iyi işler ortaya çıkarmayı başaran Canalys, bazı yeni sonuçlar açıkladı. Bu sonuçlara göre akıllı telefon sevkiyatı, 2021 yılının sonuna kadar 1,4 milyar birim seviyesine ulaşacak.

Akıllı telefon sektöründeki büyüme

Bunun nedeni akıllı telefon sektöründeki gelişmeler olarak görünse bile aslında işin boyutu biraz daha farklı. Yapılan açıklamalara göre bunun en önemli nedeni sadece akıllı telefonların yüksek çözünürlük özellikleri kazanması ya da 5G değil. Birçok kişinin sosyalleşmek için akıllı telefonları kullanması bunda büyük bir öneme sahip.

Samsung ve vivo, 2021 yılının ilk çeyreğinde en hızlı büyüyen 5G akıllı telefon satıcıları

5G kullanan akıllı telefon sayısı artarken aynı şekilde bağlantı hızında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medya ve diğer uygulamalarla sosyalleşen kullanıcılar yeni akıllı telefonlara yöneliyor. Böylece reel hayattan daha çok akıllı telefonların sunduğu uygulamalar ön plana çıktı.