Google Drive yepyeni özellik sayesinde hayat kurtaracak

Google, yeni bir Drive masaüstü uygulaması sunuyor

Google Drive yepyeni özellik sayesinde kullanıcılarına önemli bir çözüm sunacak. Uzun bir süredir böyle bir çözüm bekleniyordu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

PDF, fotoğraf ve Microsoft Office belgeleri Google Drive yepyeni özellik sayesinde çok daha aktif bir kullanım sunacak. Bu uygulamayı kullanan kişiler genellikle çevrimiçi olma zorunluluğuna isyan ediyordu. Sürekli olarak internet erişiminin bulunması mümkün değil. İşte tam da bu nedenle kullanıcılar çevrimdışı kullanma imkanının gelmesini istiyordu.

Yapılan çalışmalar sonucunda Google son derece önemli bir özellik eklemeyi başardı. 2019 yılının başlarında Google Drive platformu için çevrimdışı erişim özelliği test edilmişti. Şimdi ise beta süreci tamamlandı ve aktif olarak kullanıma sunuluyor. Böylece kullanıcılar çevrimdışı olsa bile Drive uygulamasını açabilecek.

Google Drive yepyeni özellik internet zorunluluğunu bitirecek

Google Drive web sürümünde çevrimdışı modun kullanıma sunulduğu söylendi. Yeni özellik sayesinde tüm dosya türleri internet bağlantısı olmasa bile erişilebilir hale geldi. Böylece kullanıcılar internetin olup olmamasına bakmayacak.

Google Drive yepyeni özellik

Şimdi de sıra geldi çevrimdışı özelliği nasıl kullanacağınıza. Bu özelliği açmak istiyorsanız yapmanız gerekenler son derece basit. Google Drive içerisinde yer alan bir öğeye sağ tıklayıp çevrimdışı kullanılabilir seçeneğiyle açmanız gerekiyor. Sadece bunu yaptıktan sonra dosyaları internet olmadan açıp kullanabilirsiniz.

Google Drive, yeni bir güvenlik özelliği alıyor

Gelen son detaylara göre Google bu özelliği 14 Eylül 2021 tarihinde bütün kullanıcılar için aktif hale getirecek. Kişisel ve ticari hesapların tamamında aktif olması beklenen bu özellik manuel bir şekilde uygulanacak. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?