Okullar tekrar kapanacak mı? İşte yanıtı

Okullar tekrardan kapanacak mı

Kısa süre önce açılan okullar, vakaların artmasıyla birlikte tekrar kapanacak mı? İşte bu soruya dair detaylar.

1 Mart itibariyle kademeli normalleşme süreci başlamıştı. Bu süreç ile birlikte Türkiye’de yer alan şehirler 4 farklı kategori altında listelendi. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkle ifade edilen bu kategoriler, o ilin koronavirüs yoğunluğunu sembolize ediyor.

Kırmızı yani yüksek risk grubuna giren şehirlerde restoran ve kafe gibi işletmelerin açılmasına izin verilmemişti. İstanbul gibi pek çok büyükşehir ise turuncu kategoride yer alıyordu. Turuncu kategoride restoran ve kafelerin açılmasında sakında görülmemişti.

Şimdi geldiğimiz noktada ise okulların tekrar kapanıp, kapanmayacağı sorgulanmaya başlandı. Çünkü ufak ufak atılan normalleşme adımlarında dahi vaka sayısı hızlı bir şekilde arttı.

Okullar tekrar kapanacak mı? İşte yanıtı

Geçtiğimiz günlerde Nisan sonuna doğru turizm sezonu için hazırlıkların hızlandırılacağına dair söylentiler vardı. Dolayısıyla turizm sezonunun arifesinde tedbirlerin tekrardan sıkılaştırılması çok da makul görünmüyor.

Belki İstanbul gibi kırmızıya dönen illerde restoran ve kafelerin kapatılması gündeme gelebilir. Fakat söz konusu okullar olduğunda işler değişiyor.

Şu anda ilkokul 1. – 2. – 3. ve 4. sınıflarda yüzyüze eğitim başlamış durumda. Bunun haricinde 8. ve 12. sınıflar da yüzyüze eğitim için okullara gidiyorlar. Meslek liselerinde ise uygulamalı derseler yüzyüze yapılıyor.

Eğer vaka sayısında önemli bir artış olursa, okulların tekrardan kapanması ihtimaller dahilinde. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

7 Mart vaka sayısı açıklandı!