Apple iCloud şifreleri için Chrome uzantısını yayınladı

Apple iCloud şifreleri için Chrome uzantısını yayınladı

Apple, Chrome Web Mağazası’nda resmi bir Apple iCloud şifreleri uzantısı yayınladı. Eklenti, Windows ve Mac kullanıcılarının iCloud Anahtar Zincirinde saklanan şifreleri Chrome tarayıcılarında kullanmalarına ve senkronize etmelerine olanak tanıyor.

Bu, özellikle Apple cihazlarında özel şifre yöneticisi olarak iCloud Anahtar Zinciri kullanan kullanıcılar için yararlı olacaktır. Ayrıca, Windows’tan Mac cihazlarına ve bunun tersine ve ayrıca Chrome ve Safari tarayıcıları arasında kolayca geçiş yapmalarını sağlayacak. Apple, ayrıca Chrome’da oluşturduğunuz tüm yeni şifrelerin iCloud Anahtar Zincirinize kaydedilecek. Böylece Apple cihazlarınızda da şifre problemi yaşamayacaksınız.

Apple iCloud şifreleri için Chrome uzantısını yayınladı

İCloud Parolaları uzantısı Chrome Web mağazasından indirilebilir. Uzantı, Chrome’un hem Windows hem de Mac sürümleri için mevcut. Bu Chrome uzantısı ile Windows veya Mac bilgisayarınızda Chrome web sitelerini ziyaret ederken iPhone, iPad veya Mac’inizde oluşturduğunuz aynı Safari şifrelerini kullanmanıza olanak tanıyor. Belirtildiği gibi, Chrome’da oluşturulan yeni şifreleri daha sonra Apple cihazlarında kullanmak üzere iCloud Anahtar Zinciri’nde de kaydediyor. Bu açıdan uzantı kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Parolalarınıza artık hem iPhone’unuzdan hem de Windows bilgisayarınızdan kolayca erişebilirsiniz. Yeni şifreler oluşturduğunuzda da otomatik olarak senkronize edilecekler. Bu uzantı yalnızca iCloud Anahtar Zinciri’ni şifre yöneticisi olarak kullananlar için geçerli. Uzantı, Yüklendikten sonra, Windows ve Mac için Chrome’da otomatik olarak kaydedilmiş şifre önerileri sunacaktır. İCloud Parolaları uzantıları ilk olarak geçen hafta, Windows 10 için iCloud uygulamasının en son sürümünde bahsedildiğinde görülmüştü. Apple, çok geçmeden uzantıyı kullanıma sundu.

WhatsApp Türkiye konusunda hala geri adım atmadı