Okullar açıldı trafik kırmızıya bulandı!

geleceğin okulları nasıl olacak

Okulların açılmasıyla birlikte tüm İstanbul trafiği linç oldu. Toplu taşıma tarafında alınan önlemler pek de işe yaramadı. İşte detaylar.

Okullar açıldı trafik kırmızıya bulandı! Okullar açılacak mı, açılır mı, tekrardan kapanır mı, derken okullar sonunda açıldı. Geçtiğimiz gün itibariyle yüzyüze eğitim başladı. Okulların açıldığı gün itibariyle İBB bir çok tedbiri devreye sokmuştu. Fakat bu tedbirler pek de işe yaramadı.

Malum, okulların ilk gününde velilere toplu taşıma kullanmaları yönünde bazı tavsiyelerde bulunulmuştu. Fakat bu büyük oranda gerçekleşmedi. Pek çok veli çocuklarını okula götürmek için şahsi aracını tercih edince İstanbul trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Okullar açıldı trafik kırmızıya bulandı!

Zaten trafikte dolaşıma çıkacak olan servis araçları nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşanacağı düşünülüyordu. Bu yoğunluğa en azından şahsi araçların eklenmemesi için toplu taşıma tarafında bir çok tedbir alındı.

trafik

Günün sonunda bu tedbirler çok bir işe yaramadı. Çünkü malum salgın trendinden ötürü pek çok veli çocuğunu okula toplu taşıma ile götürmek istemedi. Böyle olunca iş şahsi araçlara düştü.

Okul servislerinin üzerine bir de şahsi otomobiller trafiğe katılınca, İstanbul trafiği durma noktasına geldi. Dün ve bugün trafik yoğunluğu eşine az rastlanan seviyelere ulaştı. Görünen o ki bu yoğunluk bir süre daha bu şekilde devam edecek. Doğal olarak işe gidiş saatlerinizi de bu doğrultuda ayarlamanız gerekecek.

Formula 1 2021 Hollanda GP’sini kim kazandı?