Office 365 için Bing zorlaması ortadan kalkıyor

Office 365 için

Microsoft, Office 365 için Bing arama motorunu zorla öne sürme politikasını değiştiriyor. Office 365 Business müşterilerinin Chrome tarayıcılarında Bing arama motoru “zorla” standart arama motoruna dönüştürülüyordu.

Microsoft şimdi, gelen tepkilerden sonra bu uygulamasından geri adım attı. Microsoft’un yeni kararına göre, Business paketindeki tanımlı yöneticiler, paketi kurarken arama motorunu seçme imkanına kavuşacaklar.

Office 365 için Bing arama motoru artık zorunlu olmayacak

Yazılım devi Şubat ayında yayınladığı güncelleme ile Office 365 ProPlus kullanıcılarının standart arama servisini Bing olarak değiştirmişti. Bu güncelleme, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, İngiltere ve ABD’de yayına girmişti. Microsoft bu zorlama güncellemenin nedenini, tüm şirket çalışanlarının ortak sonuçlara ulaşabilmesi için gerekli bir adım olarak açıklamıştı. Ancak zorla arama motorları değiştirilen kullanıcıların tepkisini engelleyememişti.

Popüler tartışma servisi Reddit’te açılan konu hakkındaki başlıkta da Office 365 kullanıcıları sert eleştirilerde bulunmuşlardı.

ABD ve Avrupa’da, bu tür “zorlama” uygulama kullandırılması da yasal sorunlar doğuruyor. Mahkemeler söz konusu zorlamaları tekelcilik olarak değerlendirip yazılım/teknoloji şirketlerine çok ağır para cezaları kesebiliyor.

Fiat Chrysler ve AutoX robot taksi üretecek

Google’ın web tarayıcısı Chrome için de bir zamanlar tek arama motoru seçeneği yine Google arama motoruydu. Ancak ABD ve Avrupa’daki tepkilerden, milyar dolara varan cezalardan sonra Google tarayıcının arama motorunu seçimini kullanıcılara bırakmak zorunda kalmıştı.

Microsoft, uzun yıllar boyunca paket program halinde sattığı Office uygulamalarını, bulut üzerine taşıyıp online bir servise dönüştürmüş ve Office 365 ismi altında toplamıştı. Kullanıcılar Office 365 uygulamalarını ücretsiz olarak da kullanabilmesine karşın destek almak veya bulut depolama hizmetlerinden faydalanabilmek için abonelik ücreti ödemek durumdalar.

Office 365 için