Nubia Z18s özellikleri kesinleşti

nubia z18s 1

ZTE’nin çift ekrana sahip yeni nesil akıllı telefonu Nubia Z18s Geekbench testinde ortaya çıktı. Böylece Z18s’in özellikleri de kesinleşmiş oldu. İşte Nubia Z18s özellikleri ve diğer detaylar.

Son 1 yıldır akıllı telefon üreticileri tasarım konusunda oldukça yaratıcı cihazlar ortaya çıkarmaya başladılar. 2017’de başlayan bu yenilikçi trend 2019’da da tüm hızıyla devam edecek gibi görünüyor.

Üreticiler temel olarak çerçeveleri incelterek ekran oranını artırarak önemli bir adım attılar. Sonrasında çentikli ekranlar geldi. Hatta Vivo ve Oppo çentiği de saf dışı bırakarak tam anlamıyla uçtan uca ekrana sahip modellerini satışa sundular. Şimdi ise ZTE, Nubia Z18s ile çift ekrana sahip ilk telefonu satışa sunmaya hazırlanıyor.

Çift ekranlı Z18s’te ön kamera olmayacak

Aslında Z18s ilk çift ekranlı telefon değil. Zira daha önce arka yüzünde ufak bir lcd panel olan ya da arka tarafı tamamen e-ink ekranla kaplı olan modelleri de gördük. Lakin arka tarafı büyük oranda OLED ekranla kaplı bir telefonla karşılaşmamıştık. Dolayısıyla Z18s bu alanda türünün tek örneği diyebiliriz.

Geçtiğimiz gün bazı sertifika kurumlarında ortaya çıkan telefon şimdi de geekbench testinde göründü. Böylece telefonun bazı özellikleri de netlik kazanmış oldu.

Ekran Resmi 2018 09 26 12.22.33

Buna göre Nubia Z18s gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 845 yonga setinden alacak. Sistemini 8GB RAM ile destekleyecek olan telefonun ön tarafında FullHD+ çözünürlüğünde 19:9 en boy oranına sahip bir LCD panel yer alacak.

Arka yüzde ise 2280 x 1080 piksel çözünürlüğünde 19:9 en boy oranına sahip OLED ekran bulunacak.

24MP + 16MP’lik çift ana kamera ile gelecek olan telefonun ön tarafında kamera yer almayacak. Çentiksiz bir tasarıma sahip olması beklenen telefonun arka yüzündeki kameraların selfie kamerası olarak da kullanılması bekleniyor.

iPhone Xs Max’ın maliyeti ortaya çıktı