Huawei Mate 20 Pro için Kirin 980 yonga setine odaklanıyor

kirin 980

Huawei önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni amiral gemisi modelleri Mate 20 ve P20 Pro için yeni tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan yeni video Kirin 980 yonga setine odaklanıyor.

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Huawei önümüzdeki ay yeni Mate serisi cihazlarını tanıtacak. Belirli aralıklarla Mate 20 serisi için tanıtım videoları yayınlayan Çinli üretici, geçtiğimiz gün paylaştığı videoda yeni nesil yonga seti Kirin 980’e odaklandı.

Kirin 980 odaklı yeni tanıtım videosu

Huawei’yi az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere Çinli üretici, genel itibariyle kendi ürettiği yonga setlerini kullanıyor.

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Mate 10 ve bu sene satışa sunulan P20 modellerinde Kirin 970 yonga seti kullanılmıştı. Kirin 970 yonga setinin genel performansı kabul edilebilir seviyede olsa da Snapdragon 845 ya da A11 Bionic yonga setlerinin hayli gerisinde kalıyordu.

Mate 20 modelleriyle yeni yonga setine geçiş yapacak olan Huawei, uzun bir süredir Kirin 980 üzerinde çalışıyordu.

Çinli üreticinin iddiasına göre, Kirin980 yonga seti Apple’ın yeni yonga seti A12 Bionic’ten bile daha hızlı. Elbette bunu Mate 20 serisi satışa sunulduğunda performans testleri sonuçlarında göreceğiz.

Huawei, geçtiğimiz gün Mate 20 serisi için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Yayınlanan yeni videoda Kirin 980 yonga setine odaklanılmış durumda. Bu tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Huawei Honor 8C özellikleri kesinleşti