Xbox One için klavye ve mouse desteği duyuruldu!

Xbox One için klavye ve mouse

Uzun bir süredir söylentiden ibaret olan Xbox One için klavye ve mouse desteği bugün resmi olarak duyuruldu. Peki, Xbox One için klavye ve mouse desteği kapsamında hangi ürünler konsola bağlanabilecek?

Konsollar yapısı itibariyle klavye ve mouse‘u desteklemiyordu. Ancak Microsoft, Xbox One üzerinde yaptığı değişiklikler ile konsolu PC’ye çevirmeyi başarmıştı. Uzun bir süredir söylenen Xbox One‘a klavye ve mouse desteği geliyor iddiaları bugün resmi ağızdan doğrulandı.

Xbox One için klavye ve mouse desteği geliyor!

Microsoft ile Razer işbirliği ile artık Xbox One’a klavye ve mouse bağlanabilecek. İlk etapta Xbox Insider programına katılanlara sunulacak olan bu özelliğin, 2018 yılı bitmeden tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Xbox One sahipleri için kötü haber!

Şimdilik söylentilere göre Xbox One sadece Razer imzalı klavye ve mouse ürünlerini destekleyecek. 3. parti desteğin uzun bir süre sunulmayacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Xbox One’ın klavye ve mouse desteği ile PlayStation 4’e büyük bir darbe indirilmiş olacak. Microsoft’un konsol deneyimini üst seviyelere taşıması ve konsolu PC’leştirme çabaları firmaya olumlu yansıyacak gibi görünüyor. Bakalım PlayStation cephesi Xbox’ın bu hamlesine karşılık verecek mi?