Nothing Phone (1) ön siparişe açıldı

Nothing Phone

Davetiye sistemiyle satılacak olan Nothing Phone (1), ön siparişe açıldı. Satışlar ise 12 Temmuz’da başlayacak.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, merakla beklenen ilk akıllı telefonu Nothing Phone (1)’in ön siparişe açtı. Ancak şirket ilk telefonunun satışı konusunda ilginç bir strateji uyguluyor. Her isteyen Nothing Phone (1) için sipariş veremiyor. Bunun için bir davetiyeniz olması gerekiyor. Nothing’in topluluk üyeleri ilk davetiyenin sahipleri olacak. 25 dolarlık kaporayı yatırarak yerlerini ayırtan kişiler, 12 Temmuz’da telefon satışa sunulduğunda, sipariş verme hakkına sahip olacaklar. Elbette kapora olarak ödenen bu 25 dolar sipariş verildiğinde telefonun fiyatından düşülecek.

Nothing’in ilk telefonunu satın almak isteyen diğer herkesin davetiye almak için başvuruda bulunması gerekiyor. Nothing, telefonunun çıkışının ardından bekleme listesindeki kişilere sırasıyla davetiye gönderecek.

Nothing Phone 1

Carl Pei, bir önceki şirketi OnePlus’ın ilk telefonlarında da aynı satış stratejisini uygulamıştı. Bu strateji sayesinde hem sınırlı sayıdaki stoklara rağmen talebi karşılamak daha kolay oluyor hem de davetiye sistemiyle satın alınan, az sayıda kişide bulunan bir telefonu alma fikri normalde telefona ilgi göstermeyen bazı kullanıcıları cezbedebiliyor.

Nothing’in ilk akıllı telefonunu ne zaman davetiyeye ihtiyaç duyulmayan, standart metotla satışa çıkaracağı şimdilik bilinmiyor. Ancak şirketin sınırlı imkanları göz önüne alındığında, bunun yakın zamanda olmayacağı tahmin ediliyor. Çünkü şirketin zarar etmemek için talebe göre sınırlandırılmış bir stokla satışlarını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Mark Zuckerberg, MetaVerse’ün yüz milyarlarca dolar kazandıracağına inanıyor