190 milyon dolarlık kripto parayı çaldıran Nomad hackerlara seslendi

kripto para

190 milyon dolar değerinde kripto para çaldıran Nomad, parayı geri iade ettikleri takdirde hackerlara bu paranın yüzde 10’unu vereceğini açıkladı.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi bir trilyon doları aşan bir pazar haline geldi. Kripto pazarı büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek için harekete geçen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto soygunları siber suçluların başlıca gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.

Kripto şirketlerini hedef almaya devam eden hackerlar, son olarak da Nomad adlı kripto platformunu vurdu. Hatırlayacağınız gibi üç gün önce, Nomad’in kullanıcılarına ait, 190 milyon dolar değerinde kripto parayı hackerlara kaptırdığı haberini sizinle paylaşmıştık.

Kripto paralarda bu stratejiler

Amerika merkezli kripto şirketi Nomad, bu haber ortaya çıktıktan sonra bir açıklama yayınlayarak bu soygunu soruşturduklarını ve parayı sahiplerine iade etmek için elinden geleni yaptıklarını söyledi. Ancak görünen o ki bu çabalar sonuç vermemiş. Çünkü şirketin son hamlesi bir şekilde uzlaşmak için hackerlara seslenmek oldu. Nomad, hackerlara ve çalınan para bir şekilde eline geçmiş olan diğer kişilere seslenerek, parayı iade ettikleri taktirde yüzde 10’luk bir kısmını kendilerine saklayabileceklerini söyledi.

Şirket ayrıca parayı iade eden kişileri hiçbir şekilde yetkililere şikayet etmeyeceklerinin de sözünü verdi. Şirket bu açıklamasıyla diğer hacker gruplarını devreye sokmaya çalışıyor olabilir. Özellikle beyaz şapka denen ve daha yasal faaliyetler gösteren hackerlar, bu parayı Nomad’den çalan hackerlardan geri alarak, yüzde 10 komisyon karşılığında Nomad’e teslim etmeye çalışabilir. Şirketin bu hamlesinin nasıl sonuç vereceğini zaman gösterecek ama yaşanan tüm bunlar kripto para piyasasının yavaş yavaş vahşi batıya döndüğünü düşündürüyor. Sonuçta, çalınan paraları geri almak için başka hackerlara ödül teklif edilen bir pazar çok da güven vermeyecektir.

Yeni Predator filmi Prey, Disney+’ta yayınlandı