Bu kez de 190 milyon dolarlık kripto para çalındı

kripto para

Kripto para soygunlarına bir yenisi daha eklendi. Amerikalı kripto şirketi Nomad, 190 milyon dolarlık kriptoyu siber suçlulara kaptırdı.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi bir trilyon doları aşan bir pazar haline geldi. Kripto pazarı büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek için harekete geçen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto soygunları siber suçluların başlıca gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.

Daha yılın ortasındayız ve 2022 yılında siber suçluların çaldığı kripto para miktarı 1 milyar doları aşmış durumda. Bu gidişle 2 milyar doları da zorlayacak gibi duruyor. Çünkü her gün kripto para soygunlarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez de 190 milyonluk bir kripto soygunu gerçekleşti.

Kripto paralarda bu stratejiler

Amerikalı merkezli kripto şirketi Nomad, kullanıcılarının 190 milyon dolar değerindeki kripto parasını siber suçlulara kaptırdı. Twitter’da yaptığı paylaşımla bu soygunun farkında olduğunu söyleyen Nomad, soygunu araştırmaya başladıklarını söyledi. Ancak tam olarak ne kadarlık kriptonun çalındığı konusunda net bir açıklama yapmadı. Ancak 190 milyon dolarlık kriptonun çalındığı bilgisi oldukça güvenilir blockchain analistleri tarafından doğrulanıyor.

Nomad, siber güvenlik şirketleriyle çalışarak paranın nereye gittiğini tespit etmeye ve kullanıcılarına iade etmeye çalışıyor. Ama daha önceki soygunlardan biliyoruz ki bu genelde pek mümkün olmuyor.

Twitter yatırımcısı Elon Musk’a dava açtı