Microsoft Firmasından Bir Çılgın Kampanya Daha!

mic1

Microsoft firmasının lider olabilme tutkusu malumdur. Piyasada yükseklerden uçmak onun için gerekli olan bir meziyettir. Bunun için çılgın kampanyalara  adım atabiliyor kendisi. Biliyorsunuz Nokia firmasını satın aldıktan sonra, kendi işletim sisteminin lide olabilmesi için kolları sıvamış ve eski iPhone modellerini, üzerine para vererek yeni Nokia ile değiştirmişti. Şimdi de Windows 8.1 için harekete geçti.

Windows 8 uygulamasından hemen sonra çıkan 8.1 işletim sistemi çok yaygın değil. Ama Microsoft için 8.1 işletim sistemi çok önemli ve bunun yaygınlaşması için kollarını sıvadı. Bu alanda kendisi zaten lider. Karşısında başka bir işletim sistemi lideri yok. Tek rakibi ise Windows 8 işletim sistemi. Kendisiyle yarışıyor anlayacağınız. Bunun için bir kampanya başlattı. 8.1 işletim sistemlerinin yaygınlaşması için bedava bir uygulama başlattı. Ama bu bedava işletim sistemine sahip olabilecek kuruluşlar, kar amacı gütmeyen, kamuya açık olanlar. Microsoft, 8.1 işletim sistemini kullanan kişilerin sayısını açıklamadı henüz. Herhalde tatmin edici bir rakam ortada yok. Bundan dolayı da bu tür bir kampanya içerisine girdi.

mic

Ancak şunu söylemeliyim ki 8.1 işletim sistemi kullanım bakımından daha cazip. Hızlı ve performansı iyi. Ama Windows 8 işletim sistemi için de aynı durum geçerli. Bu nedenle kimse bir üst modele geçip, masraf yapmak istemiyor henüz. Yavaş yavaş yeni model bilgisayarlarda yaygın sadece. Microsoft, bedava işletim sistemi uygulamasıyla, 8.1 için reklam nedeni arıyor gibi.


Yorumlar kapatıldı.