HTC’de Deprem Durmak Bilmiyor, Sıra Geldi Beats’e

htc

HTC, eski günlerini arar oldu. Akıllı telefon piyasasında rekabetin giderek kızışması bazı firmaları olumsuz etkiledi. Son olarak bu rekabetten olumsuz şekilde etkilenen HTC oldu. Son zamanlarda finansman krizi yaşayan HTC, satın aldığı Beats firması hisselerini satışa çıkardı.

HTC en çok satanlar arasında yer alan modelleriyle bir zamanların yükselen yıldızıydı. Ancak gelişen akıllı telefon piyasasında bir çalkalanmaya sebep oldu. HTC firması gelişen piyasaya ayak uydurmak ve telefonlarını tercih edilebilir kılmak için, Beats firmasının hisselerini satın almıştı. Böylece HTC firması telefonlarını mükemmel bir ses deneyiminin yaşanacağı ve iyi bir kulaklıkla destekleyerek, piyasada rakiplerine karşı ayrıcalık kazanmayı düşündü. HTC firması Beats firmasının ses teknolojisini ve kulaklık sistemlerini dünyaya duyuran ve markayı tanıtan aracı oldu. Bunun için fazla paralar harcadı. Modellerinde Beats teknolojisini kullandı. Kulaklık olarak telefonların yanında Beats markası yer aldı. HTC firması bunların hepsini var olan gücünü korumak ve yükselmek için gerçekleştirdi. Ancak HTC firmasının hesapları çarşıya uymadı. Finansman sıkıntısı çeken ve telefon satışlarında gerileyen HTC, Beats firmasını daha fazla kaldıramayacağını resmen açıkladı.

htc

Bu saatten sonra akıllı telefonlarında aksesuar ve ses teknolojisi olarak HTC, kendi markası olan BoomSound teknolojisini kullanacaktır. HTC firması Beats hisselerini 300 milyon dolara satın almıştı. Şimdi ise yarısını 150 milyon dolara satıyor. Hisselerin hepsini elinden çıkarmamasının sebebi Beats firmasına yaptığı yatırım ve deneyimlerinden faydalanma isteğidir. HTC telefonlarında üst düzey bir yeniliğe baş vurmazsa kendisini büyük sıkıntılar bekleyebilir. Zaten sıkıntılarla boğuşan firma en sonunda Nokıa, Motorola, BlackBerry gibi bir son yaşayabilir. Bu nedenle piyasanın iyi okunması ve rakiplerin ataklarının karşılana bilmesi lazım. Artık 64 bit devri başlıyor akıllı telefon piyasasında. Yeniliklere adapte olabilecek bir kadro, rekabette geri kalınmasını önleyecektir.

HTC firması, 2-3 sene önceki popülerliğini geri kazanmak istiyorsa, daha seçkin modelleri piyasaya sürmek zorunda. Ama sıkıntılar içerisinde bulunan firma, bunu ne derece başarabilir oda farklı bir konu. Ama rekabette kaybolmamak için, teknolojik anlamda yenilik şarttır.