Nokia ucuz telefon modeli ile şova hazırlanıyor

This is Nokia’s new logo

Akıllı telefon dünyasına sunduğu bütçe dostu cihazlarla yeniden kendine ait bir pazar payı bulan Nokia, bu stratejisine G42 5G modeliyle devam etmeyi düşünüyor.

Nokia ucuz telefon modeli ile şova hazırlanıyor. Nokia, bu ay Amerika’da, XR21 adını verdiği dayanıklı bir yapıya sahip modelin de aralarında bulunduğu birçok yeni akıllı telefonunu tanıttı. HMD Global, kısa bir süre önce, uygun fiyatlı bir akıllı telefon olan Nokia G42 5G’yi Nokia G serisinde yer alacak bir model olarak piyasaya sürme planlarını duyurdu. Bu yeni akıllı telefon modeli, Geekbench web sitesinde Android 13 ve henüz adı bilinmeyen bir Qualcomm yonga setiyle birlikte çalışırken görüntülendi. İşte bu konudaki ayrıntılar.

nokia c300

Nokia’nın yakın zamanda piyasaya süreceği model olan Nokia G42 5G, Geekbench’te ana özellikleriyle birlikte görüldü. Cihaz, dört çekirdekli ve taban frekansı 1.90 GHz olan bir Qualcomm yonga seti ile benchmark sitesinde yer alıyor. Bunun yanında 2.21 GHz hızında çalışabilen hızlı bir çekirdek grubu da var. Henüz bu yonga setinin tam adını bilmesek de, düşük-orta segment bir yonga seti olduğunu tahmin ediyoruz.

This is Nokia’s new logo

Nokia ucuz telefon modeli ile şova hazırlanıyor

Cihazın işlem kapasitesi, çalıştırma puanlarıyla da doğrulanıyor. Tek çekirdekli testlerde 738, çoklu çekirdekli testlerde ise 1718 puan alan Nokia G42’nin, en az 4GB RAM‘e sahip olduğunu ve kutudan çıkan yazılımının Android 13 olduğunu belirtmekte yarar var. Bu, şu anlık elimizde bulunan tüm bilgiler.

Daha önceki duyumlar, Nokia G42’nin bir varyantının 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip olacağını öne sürmüştü. Akıllı telefonun ekran çözünürlüğü 1612*720 olabilir ve mor ile gri renk seçenekleriyle satışa sunulması bekleniyor. Telefon hakkındaki diğer detaylar henüz belirsizliğini koruyor ve yakın gelecekte daha fazla bilgi edinmeyi umut ediyoruz.

This is Nokia’s new logo

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Nokia, Amerika’da dayanıklı bir yapıya sahip olan XR21 modelini tanıttı. Bu standart model, MIL-STD 810H askeri dayanıklılık, IP68 suya dayanıklılık ve IP69K toz direnci sertifikalarına sahip. Snapdragon 695 yonga setinden gücünü alan cihaz, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip. Nokia ucuz telefon modeli ile şova hazırlanıyor.

Gran Turismo filminden yeni fragman