En ucuz Nokia modeli, Nokia 1 böyle görünecek!

nokia 5

HMD Global bünyesi altında akıllı telefon piyasasına etkili bir dönüş yapan Nokia, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden 3 model tanıtan Nokia, sonrasında ise üst segmente hitap eden Nokia 8 ve giriş segmentinde bulunan Nokia 2’yi de satışa sunmuştu. Giriş segmentindeki Nokia 2’nin yoğun ilgi görmesi neticesinde bu sınıf için yeni bir model daha satışa sunulması kararı alındı. Önümüzdeki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenen Nokia 1 geçtiğimiz gün tüm hatlarıyla ortaya çıktı.

Şimdiye kadar ki en ucuz HMD cihazı; Nokia 1

Hali hazırda Nokia’nın satışa sunduğu modellerin uygun fiyatlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Sadece Nokia 8’in çıkış fiyatı beklentilerin biraz üzerindeydi. Fakat şu aralar o da makul denecek seviyelere düşmüş durumda.

Agresif bir fiyat politikası ile yoluna devam eden Finli yönetici, bu bağlamda Çinli üreticilerden feyz alıyor gibi görünüyor. Açıkçası bu stratejinin işe yaradığını söylemek de pek yanlış olmayacaktır.

Ucuz fiyatlı telefonları ile müşteri kitlesini genişletmeyi hedefleyen Finli üretici, şu aralar Nokia 1 üzerine yoğunlaşmış durumda. Nokia 1 için sızdırılan görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

nokia 1 1

Görsellerden de net bir şekilde anlaşılabileceği üzere yeni Nokia modeli, eski Lumia’ları andırıyor. Ön tarafta herhangi bir tuş bulunmuyor. Arka yüzde ise kamera ve hemen altında flaş olduğu görünüyor. 16:9 ekran en boy oranına sahip telefonun parmak izi okuyucusunun olmadığını da belirtelim. Sızdırılan bilgilere göre, Nokia 1’in fiyatı yeni 3310 ile hemen hemen aynı olacak.

Swap Apple Watch 3 satışa sunuldu