En ucuz Nokia modeli; Nokia 2

nokia 2

HMD Global bünyesinde tekrardan toparlanmaya çalışan Nokia’nın giriş segmentindeki modeli Nokia 2 tüm hatlarıyla sızdırıldı. İşte detaylar.

Nokia’nın bir süredir giriş segmentine hitap eden bir cihaz üzerinde çalıştığı biliniyordu. Nokia 2 ismi ile orta çıkan bu cihaz geçtiğimiz gün sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Evan Blass tarafından da doğrulandı.

Blass şahsi Twitter hesabı üzerinden Nokia 2’nin görsellerini paylaşarak cihazın teknik donanımı ve fiyatı hakkında da bilgi verdi. Blass’ın verdiği bilgilere göre Nokia 2 gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 212 yonga setinden alacak. Sistemini 1GB RAM ile destekleyecek olan Nokia 2, 8GB’lık dahili depolama alanına sahip olacak. 720×1280 piksel çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekran ile gelecek olan telefonun en iddialı olduğu kısım ise bataryası.

Sızdırılan bilgilere göre Nokia 2’nin bataryası tam 4000 mAh gücünde olacak. Bu bataryanın giriş segmentindeki bir telefonu günlerce idare edebileceğini söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır.

Nokia 2’nin kutudan ilk çıktığında Android 7 Nougat ile çalışacağını da belirtelim. Bu arada HMD Global’in kısa süre önce yaptığı Android Oreo açıklamasını da hatırlatmak gerekiyor. Zira HMD Global, kendi ürettiği tüm Nokia modellerini Oreo’ya güncelleyeceğini açıklamıştı. Fakat buradaki “tüm” ifadesinin giriş segmentindeki Nokia 2’yi kapsayıp kapsamadığı henüz netleşmiş değil.

Son olarak Nokia 2’nin fiyatını da söyleyelim. Yine Blass tarafından sızdırılan bilgiye göre Nokia 2’nin fiyatı 160 dolar olacak. Bu fiyat cihazı, Nokia’nın yeni nesildeki en ucuz akıllı telefonu yapıyor.