Nokia akıllı telefon pazarını kasıp kavurdu!

nokia 1

Bir zamanlar cep telefonu sektöründe açık ara önde bulunan Nokia, akıllı telefon devrimine ayak uydurmakta zorlanmıştı. Yaşadığı zorlukların ardından HMD Global bünyesinde tekrardan ayağa kalkan Nokia’nın pazar payı da artmaya başladı.

Nokia birçok devi geride bıraktı

HMD Global, geçtiğimiz yıl sektöre hızlı bir giriş yapmıştı. Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden 3 yeni model tanıtan HMD Global, sonrasında ise bu model yelpazesini genişletmeye devam etmişti. Peki geçtiğimiz sene Nokia modelleri nasıl bir başarı sergiledi?

Dünyaca ünlü analiz şirketi Counterpoint, 2017’nin son çeyreğine ilişkin bazı rakamları kamuoyu ile paylaştı. Counterpoint tarafından paylaşılan rakamlara göre, son çeyrekte 4.4 milyon Nokia logosu taşıyan akıllı telefon satıldı.

HMD Global bu satış rakamı ile yüzde 1’lik pazar payına erişti ve pazardaki 11. firma oldu. Nokia 4.4 milyonluk satış rakamı ile HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad ve Asus gibi isimleri de geride bırakmış oldu.

Öte yandan özellikli telefonlar kategorisinde (yeni 3310 tarzı modeller) HMD Global 20.7 milyonluk satış rakamı ile ilk sırada yer aldı. Özellikli telefonların da dahil edildiği toplam satış rakamlarında ise HMD Global yüzde 5’lik pazar payı ile 6. sırada yer alıyor.

Açık konuşmak gerekirse bu rakamlar ilk sene için olumlu karşılanabilir. Bakalım HMD bu başarısını 2018’de de devam ettirebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.