Nokia N95 modern tasarım ile yeniden gelebilir

Nokia N95

Nokia’nın efsanevi telefonu Nokia N95 küllerinden yeniden doğabilir. Döneminde devrim yaratan telefon yeni tasarımı ile göründü.

Nokia N95 telefonunu hatırlıyor musunuz? Belki de okuyucularımız arasında çift kaydırmalı tasarıma sahip bu amiral gemisi telefonu hatırlayanlar vardır. Bu efsanevi telefon Eylül 2006’da tanıtıldı ve Mart 2007’de satışa sunuldu. Dokuz ay sonra, sektörün geleceğini belirleyen ilk iPhone piyasaya sürüldü. Bu yüzden N95’in devrimsel tasarımı bir anda iPhone’un gerisinde kalmıştı.

Huawei dökümanlar ile tanışın Google’a sağlam rakip geliyor

2006 için Nokia N95, bir müzik çalar, iyi bir kamera, etkileyici miktarda hafıza ve GPS navigasyonunu bir araya getiren fütüristik bir modeldi. Symbian işletim sistemi ile çalışıyor ve üçüncü taraf uygulamaların kurulumunu destekliyordu.

Nokia markası altında cihaz oluşturma hakkını alan HMD Global, Nokia N95’in devamı niteliğindeki bir ürünü piyasaya sürerek ona yeni bir soluk vermeyi ciddi şekilde düşündü. Bu karar aşamasından sonra karşımıza N95’in prototipi çıktı.

YouTuber Michael Fisher (MrMobile) akıllı telefonun bir prototipini ele geçirmeyi başardı. Prototipte yukarıdan aşağı kaydırıldığında hoparlörler, çift kameralar ve LED flaşlar ortaya yer alıyor. Gizli sensörler bir selfie kamerası olarak işlev görüyor.

Nokia N95

HMD Global, Nokia akıllı telefonlarının yeniden canlanmasından bu yana yılların en iyisini geçirmiyor olabilir. Ancak, COVID-19 salgını ve pazardaki bozulma ışığında şirketin Q1 ve Q2 sırasında zarar görmesi nedeniyle bu oldukça anlaşılabilir bir durum. Finli şirket akıllı telefonlarının birçoğunu erteledi; ve hala burada merakla beklenen amiral gemisi Nokia 9.3 PureView’ı bekliyoruz. Buna rağmen, Nokia, bazı müşteriler için en güvenilir şirketlerden biri olarak hala sağlamdır. Bu, Karşı Nokta Araştırması diyor. Araştırma firmasına göre Nokia, akıllı telefon şirketleri için “Güven Sıralamasında” listenin başında yer alıyor.