Nokia Rusya için harekete geçti

Nokia Mobile Haziran 2020'den beri kâr ettiğini bildirdi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından başlayan yaptırım furyasına katılan son isim Nokia oldu.

Nokia Rusya için harekete geçti. Her ne kadar son günlerde dünya basınında öncesine nazaran daha az yer bulmaya başlasa da, Rusya’nın Ukrayna işgali tüm gücüyle devam ediyor. Tabi benzer durum Rusya’ya uygulanan ambargo ve yaptırım konularında da kendini gösteriyor.

Nokia Rusya

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı ilk günlerde birbiri ardında onlarca farklı isimden gelen boykot, yaptırım ve ambargo haberleri, son zamanlarda bir hayli azalmış durumda. Tabi bunun en önemli sebeplerinden biri, bu ülkede faaliyette bulunan yabancı sermayenin artık bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyeye inmiş olması. Ancak kalanların da bu ülkede uzun vadeli planları olduğu söylenemez. Tıpkı Nokia’da gördüğümüz gibi.

Nokia Rusya

Nokia Rusya için harekete geçti

Bir zamanların efsanevi telefon markası olan şimdilerde ise akıllı telefon sektöründen ziyade bilişim ve internet faaliyetleri alanlarında kendini gösteren Nokia, Rusya’daki Ar-Ge araştırmalarını ve mobil satış faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. An itibariyle Nokia’nın Rusya internet sitesine erişim sağlanamazken, şirketin bu ülkede gerçekleştirdiği şebeke ve ağ yatırımları konularında ise şimdilik faaliyetlerine devam edeceği bildirildi.

Nokia Rusya

Bu konudaki kararı Rusya vatandaşlarının internet erişimlerinde sıkıntı çekmelerini istememesine bağlayan Nokia, bu alanlardaki ekipman arıza ve bakım hizmeti vermeye de devam edileceğini duyurdu.

Öte yandan Nokia’nın Rusya’da sonlandırdığı faaliyetlerin, şirketin yıllık kazançlarının yalnızca %2’sine tekabül etmesinin yaptırım kararlarının alınmasını kolaylaştırdığı da bir gerçek. Bakalım Rusya’ya yaptırım uygulayan şirketler listesi daha ne kadar genişleyecek.

iPhone 15, Periskop Telefoto Lens özelliğine sahip olabilir