Xiaomi Mi 11 hakkında ilk bilgiler geldi

Xiaomi Mi 11

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 11 için ilk bilgiler gelmeye başladı. Xiaomi 2021’de devrim yaratacak özellikler sunabilir.

Xiaomi, amiral gemisi akıllı telefonlarla yaptığı deneylerden vazgeçmeyecek ve sıradaki sıradaki ise Xiaomi Mi 11 ailesinde de bu politika izlenecek. Önümüzdeki yılın Ocak veya Şubat aylarında tanıtılacak olan Mi 11 hakkında bugün ilk detaylar geldi.

The Digital Chat Station’dan gelen bilgilere göre; öncelikle yeni ultra geniş açılı sensör sayesinde akıllı telefonun ana kamerası iyileştirilecek. Bilgilere göre, Xiaomi Mi 10’da kullanılan 13 megapiksel modülün yerini, her biri 0,8 mikron piksel boyutuna sahip 48 megapiksel bir sensör alacak.

11.11 HUAWEI Online Alışveriş Şenliği başlıyor

Mi 11 kamerasına başka hangi sensörlerin yer alacağı bilinmiyor. Ancak yüksek ihtimalle telefonda 108 megapiksel bir modül ana modül yer alacak. Xiaomi bu modelinde 1 Aralık’ta tanıtılacak olan Snapdragon 875 yonga setine yer verecek. Telefonun 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli ekrana sahip olması bekleniyor.

4.900 mAh kapasiteli batarya ile gelecek olan telefon devrimsel bazı özelliklere de sahip olacak.

Xiaomi Mi 11

Bu yılın şubat ayında Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro amiral gemilerinin galası gerçekleşmişti. Bu akıllı telefonlar aynı tasarıma ve özelliklere sahip olması ile dikkat çekmişti. Pro sürümünün 12 GB RAM  ve 512 GB depolama olması dışında fark bulunmuyordu.

Bir de fark olarak Xiaomi Mi 10 Pro, 5x optik yakınlaştırmalı yakınlaştırmalı periskop lens özelliğine sahipti. Şimdi, Xiaomi bu özelliği Pro modele has olmaktan çıkaracak ve Mi 11 ile ana modele de sunacak.

Fiyat bandı olarak Xiaomi’nin şimdilik nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Ancak biz Xiaomi’yi tanıyorsak rakipleri gibi 999 dolar fiyat bandını asla tercih etmeyecek ve uygun fiyatla karşımıza çıkacaktır.