Nokia 10, 5 ana kameraya sahip olacak!

nokia 3

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider ismi konumunda bulunan Nokia, tekrardan eski günlerine dönebilmenin hayalini kuruyor. Elbette pazarda Apple, Samsung ve bazı Çinli üreticiler olduğu sürece bu pek de mümkün görünmüyor. Fakat Finli akıllı telefon üreticisi, çılgın denilecek tasarımlarıyla önemli bir kitleye erişebilir. Aynı ortaya atılan Nokia 10 iddialarında olduğu gibi.

Nokia 10 adeta kameradan ibaret olacak

Nokia’nın geçmişinin hayli parlak olduğunu söyleyebiliriz. Keza Finli üretici zamanında N95, 808 PureView ve Lumia 1020 modelleriyle kamera anlamında da zirveye oynamıştı. Bu alanda son modellerinde Sony, Apple, Huwaei ve Samsung gibi isimlerin gerisinde kalan Nokia, henüz gelişim aşamasında olan Nokia 10 ile tekrardan zirveye yerleşmek istiyor. Peki ama nasıl?

Çin kaynaklı bir habere göre, Nokia 10 arta tarafında tam 5 adet ana kameraya sahip olacak. Ön tarafında ise 2 kamera yer alacak olan telefonda toplamda 7 adet kamera bulunacak. Telefonun sızdırılan konsept çizimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

nokia 10

Peki gelelim en can alıcı soruya. Günümüz şartlarında teknik olarak böyle birşey mümkün mü?

Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 845 ile ilgili söylemlere bakacak olursak; evet mümkün. Keza SD845 teorik olarak 7 kamerayı birbirine bağlayabilecek kapasiteye sahip. Fakat Nokia’nın böyle bir telefon geliştirecek kapasitesi var mı işte orası biraz muamma.

Söz konusu modelin IFA 2018’de tanıtılabileceği iddia ediliyor. Şimdilik beklemedeyiz.