Nokia, klasik BlackBerry tarzında bir telefon çıkaracak

nokia

Hiç şüphesiz 2017’nin en etkin akıllı telefon üreticilerinden birisi de Nokia’ydı. Finli üretici HMD Global çatısı altına girdikten sonra, önemli işler ortaya koydu. Mobil Dünya Kongresi öncesi ilk akıllı telefonunu Çin’de satışa sunan Nokia, sonrasında ise 4 farklı cihazı daha kullanıcıya sundu. Ayrıca bir de efsane modeli 3310’u yenileyerek tekrardan raflardaki yerini almasını sağladı. Öyle görünüyor ki Finli üretici için 2018 yılı da hayli hareketli geçecek. Zira Nokia klasik BlackBerry tarzında farklı konseptlere hitap eden akıllı telefonlar üzerinde de çalışıyor.

Klasik BlackBerry tarzında Nokia

Aslında Nokia daha önce de bu tarza hitap eden cihazlar satışa sunmuştu. Klasik BlackBerry modellerini andıran bu tasarım çizgisinin en önemli özelliği, neredeyse telefonun ön yüzünün yarısını kaplayan fiziksel klavyesi.

Peki Nokia’nın klasik Blackberry tarzındaki modeli TA-1047 ne gibi özelliklere sahip olacak? İddialara göre, telefon 480×480 piksel çözünürlüğünde 3.2 inçlik IPS LCD ekranla gelecek. Qualcomm’un giriş segmentindeki modeller için geliştirdiği Snapdragon 205’ten güç alacak olan cihaz KaiOS ile çalışacak. Bilmeyenler için dip not olarak belirtelim. KaiOS, düşük güçteki akıllı telefonlar için tasarlanmış basit bir işletim sistemi. Bu işletim sisteminin temeli HTML5’e dayanıyor ve bazı Android uygulamalarını çalıştırabiliyor.

Nokia’nın yeni telefonuna ait sızdırılan görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz. Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz netlik kazanmış değil.

nokia ta-1047

Amazon Echo Show fiyatında büyük indirim