Nokia Avrupa’nın en büyükleri arasında!

Nokia

HMD Global bünyesinde adeta küllerinden doğan Nokia, geçtiğimiz çeyrekte Avrupa’da en fazla akıllı telefon satan ilk 5 üretici arasına girmeyi başardı. İşte detaylar.

Nokia Avrupa’da zirveye göz dikti

Bir zamanlar cep telefonu pazarında açık ara lider konumda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş döneminde uyum sorunları yaşamıştı. İlk başlarda kendi işletim sistemi üzerine kafa yoran Finli üretici, sonrasında ise birbiri ardına yanlış tercihler yaparak iflasın eşiğine girmişti.

Bir ara Microsoft çatısı altından tekrardan sektöre tutunmaya çalışan Nokia, pazar payını arttıramayınca köşesine çekilmek zorunda kalmıştı.

Son olarak HMD Global bünyesinden tekrardan faaliyetlerine hız veren Finli üretici, şu aralar adeta ikinci baharını yaşıyor.

2017 ve 2018’de satışa sunduğu orta segment modelleriyle başarılı bir satış performansı ortaya koyan Finli akıllı telefon üreticisi, kısa sürede Avrupa’da en fazla akıllı telefon satan 5 üretici arasında girmeyi başarmış durumda.

Dünyaca ünlü analiz şirketi Canalys tarafından paylaşılan verilere göre, 2018 ilk çeyrekte Avrupa’da en fazla telefon satan şirket Samsung oldu. 15.2 milyon telefon satan Samsung’u 10.2 milyon cihazla Apple takip etti.

Apple’ın ardından ise 7.4 telefonla Huawei geliyor. 4. sırada ise sürpriz bir şekilde Xiaomi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da esamesi okunmayan şirket muazzam bir büyüme yakalayarak 2.4 milyon telefon satmayı başarmış durumda.

Listenin 5. sırasında ise 1.6 milyon telefonla Nokia bulunuyor. İşte Canalys tarafından yayınlanan o liste.

Akıllı telefon üreticileri Android P için kuyrukta

nokia