6GB RAM’li Nokia 8, Avrupa’da satışa çıkıyor

Ekran Resmi 2017 10 20 12.48.03

HMD Global bünyesinde akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdüren Nokia, 6GB RAM’li Nokia 8 modelini Avrupa’da da satışa sunmaya hazırlanıyor.

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra, isminden söz ettirmeye başlayan Nokia, güzel işler yapmaya devam ediyor. Mart ayında tanıttığı orta segmente hitap eden 3 modelin ardından, kısa süre öne amiral gemisi modeli Nokia 8’i de satışa sunan Finli üretici, şimdilerde ise Nokia 9 üzerine yoğunlaşmış durumda. Bir taraftan yeni amiral gemisi modeli için çaba harcayan Nokia, öte taraftan da 6GB RAM’li Nokia 8 modelinin pazar ağını genişletmek için uğraşıyor.

Bilindiği üzere Nokia 8, ilk olarak 4GB RAM’li bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Android tabanlı telefonların 8GB RAM’e geçtiği bir dönemde, Nokia’nın 4GB RAM’de ısrarcı olması bazı eleştirileri de beraberinde getirmişti.

Bu eleştirileri dikkate alan Finli üretici, 6GB RAM’e sahip yeni bir Nokia 8 modelini satışa sunmuştu. İlk etapta yalnızca Çin’de satışa sunulan modelin Avrupa’ya gelip gelmeyeceği ise ilk başlarda belirsizdi.

Fakat HMD Global, 6GB RAM’li Nokia 8’i Avrupa’da da satışa çıkarmak için kolları sıvadı. HMD Global cihazın Avrupa fiyatını ise 669 euro olarak belirlemiş durumda. Snapdragon 835’ten güç alan bir cihaz için belirlenen 669 euroluk fiyatın pek de aşırı kaçmadığını söyleyebiliriz. Hatırlanacağı üzere Galaxy S8, Avrupa’da 800 euro civarında bir fiyattan raflardaki yerini almıştı.