Nokia, Alcatel-Lucent’i Bünyesine Katabilir

Nokia Alcatel Lucenti Bünyesine Katabilir

Telefon bölümünü geçtiğimiz günlerde Microsoft’a devreden Nokia’nın Alcatel-Lucent’i bünyesine katmayı planladığı belirtiliyor.

Bir zamanlar telefon pazarındaki en önemli firmaların başında gelen Nokia, telefon bölümünü Microsoft‘a satmış ve iki firma arasındaki anlaşma geçtiğimiz ay resmi olarak tamamlanmıştı. Microsoft ile düzenlenen bu anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte firma en önemli departmanını kaybetmiş olsa da, bu anlaşma sayesinde elde ettiği yaklaşık 7 milyar dolar birçok yeni girişime olanak sağlayacak gibi görünüyor.

Alcatel_Lucent

Telefon bölümünün Microsoft‘a devredilmesinin ardından Nokia’nın en önemli gelir kaynağı iletişim alanında faaliyet gösteren Nokia Solutions and Networks departmanı oldu. Daha önce bu departmanın başında bulunan Rajeej Suri’nin firmanın yeni CEO’su olarak atanmasının ardından Nokia’nın iletişim alanına daha fazla yatırım yapması bekleniyor. Firmanın iletişim alanındaki varlığını arttırmak için atacağı ilk önemli adımın ise Alcatel-Lucent‘i bünyesine katmak olacağı söyleniyor. Merkezi Paris’te bulunan Alcatel-Lucent firması, her ne kadar son birkaç yılı sıkıntılı geçirmiş olsa da iletişim alanında oldukça önemli bir paya sahip.

Tales from the Borderlands’ten Yeni Görüntüler