Nokia ve Alcatel-Lucent ortaklığı tamam

nokia alcatel

Geçtiğimiz günlerde Nokia Here Maps’ı elden çıkarma haberleri ile gündeme gelen Finlandiya merkezli teknoloji devi şimdilerde daha önce duyurmuş olduğu Alcatel–Lucent ortaklığı resmiyet kazandı.

Her ne kadar kötü günler geçirdiği bilinse de Nokia’nın tamamen pes etmeye niyeti yok gibi gözüküyor.Daha önce mobil bölümünü 5.4 milyar dolara Microsoft’a satan bazı departmanlarını kapatan ve son olarak ünlü Nokia Here Maps‘ı elden çıkarma haberleri ile firmanın tamamen biteceği düşünülürken Bugün Avrupa Komisyonu, daha önce duyurulan Alcatel-Lucent ve Nokia şirketlerinin birleşmesini onayladı.büyük bir çıkış yaparak Fransız telekomünikasyon devi Alcatel–Lucent‘i 15.6 milyar euro (16,6 milyar dolar) bedelle satın alması ile  başlayan süreç artık tamamıyla sonuçlanmış oldu. 130 farklı ülkede faaliyet gösteren ses, veri ve video iletişimi hizmetleri sunmaya yönelik çözümler sağlamaktadır. Sabit, mobil ve yakınsak genişbant iletişim şebekelerinin yanı sıra IP teknolojileri, uygulamaları ve hizmetlerinde de faaliyet gösteriyor.

nokia-alcatel

Farklı pazar segmenti ve sektörün gereksinimlerini karşılayan uyarlanmış tekliflerle küçük işletmelerden uluslararası şirketlere kadar tüm işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak global olarak çalışan firmanın Nokia‘nın bünyesinde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu.Kuzey Amerika’da önemli bir güce sahip olan firma  mobil pazarda 5G’ye dönük hedefleriyle adından söz ettirmeyi düşünüyor.