Nokia Alcatel’e Göz Koydu!

Nokia Alcatel Lucent

Finlandiyalı eski cep telefonu devi Nokia, Fransız-ABD ortaklığı Alcatel-Lucent’i satın almak için görüşmeler yaptığını açıkladı.

Alcatel’i bünyesine katarak Telekomünikasyon Ekipmanları İşletmesini güçlendirmeyi hedefleyen şirket, bu sayede rakipleri Ericsonn ve Huawei ile daha iyi rekabet etmeyi amaçlıyor.

Nokia ile Alcatel-Lucent arasındaki bu yaklaşma mobil ve sabit telefon sektöründe takım ve teknoloji konularında Nokia ve Alcatel’in üstün teknolojisinden faydalanarak Avrupalı büyük bir şampiyonun oluşturulmasını sağlayacak.

Bu büyük şampiyon, Huawei’nin liderliğindeki diğer Çinli büyük şampiyonlarla rekabet edebilecek. Cep telefonu satışlarındaki liderliğini 2012’de Samsung’a kaptıran Finlandiyalı şirket, 2014’te bu bölümünü ABD’li teknoloji devi Microsoft’a satmıştı.

Nokia-Alcatel-Lucent

Fransız Alcatel ise 2006’da ABD’li Lucent ile birleşmesinin ardından 2011 dışında zarar etmekten kurtulamamıştı. Şirketlerin anlaşma hakkında yaptığı açıklamanın ardından Nokia’nın büyük bir riske girdiğini düşünen yatırımcılar hisselerini satışa çıkararak şirketin borsada yüzde 6,7’lik bir değer kaybetmesine neden olmuştu.

Paris borsasındaysa Alcatel hisseleri yüzde 13 arttı. Dünya genelinde 52 bin çalışanı bulunan Alcatel’in Fransa’daki çalışan sayısı 6 bin civarında.

Nokia’nın şirketi satın alması durumunda yeni yönetimin işten çıkarmalara gitmemesi için Fransız hükümeti gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı François Hollande’ın iki şirketin de tepe yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

ZTE Nubia Z9’dan İlk Görüntü İnternete Sızdırıldı