Nokia Akıllı Telefon Pazarına Dönmeyi Planlıyor

Nokia lumia 730

Geçtiğimiz yıl açıklanan dev anlaşmayla telefon bölümünü Microsoft’a satan Nokia’nın önümüzdeki dönemde akıllı telefon pazarına geri döneceği belirtiliyor.

Bir zamanlar dünyanın bir numaralı telefon üreticisi ollan Finlandiya menşeli teknoloji devi Nokia, son yıllarda düşüşe geçen telefon bölümünü Microsoft’a sattı. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklanan ve yaklaşık 5.44 milyar dolar değerinde olduğu belirtilen bu dev anlaşma sonrası Nokia ve Lumia markaları Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘a devredilmiş olsa da, Microsoft bir süre sonra Nokia ve Lumia markalarını kullanma haklarını kaybedecek.

Nokia

Bu durumun farkında olan Microsoft, Nokia markasını kendi markasıyla değştirmek için şimdiden çalışmalara başlarken, Finlandiyalı telefon üreticisi de bu markanın haklarını geri alacağı zaman için çalışmalara şimdiden başlamış gibi görünüyor. Microsoft‘la anlaşması gereği önümüzdeki 18 ay boyunca kendi markası altında yeni bir akıllı telefon piyasaya süremeyecek olan Nokia, bu sürenin dolmasının ardından akıllı telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Firma CFO’su geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamadan firmanın akıllı telefon pazarına dönmeyi amaçladığı anlaşılmış olsa da yeni bir akıllı telefonun en erken 2016’da piyasaya sürülebileceği belirtiliyor.

ASUS ZenWatch Piyasaya Sürüldü