Nokia ve Alcatel-Lucent Görüşmeleri Doğrulandı

Nokia Alcatel

Nokia bugün yayınladığı açıklamayla, dün teknoloji dünyasının gündemine gelen iddiaları doğruladı ve Alcatel-Lucent’le görüşme halinde olduklarını duyurdu.

Son yıllarda düşüşe geçen akıllı telefon departmanını geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla Microsoft’a satan Finli teknoloji devi Nokia, bu anlaşmanın tamamlanmasının ardından yatırımlarının büyük bölümünü Nokia Networks bölümüne aktardı. Yıllık gelirinin yüzde 90’ını getiren Networks bölümünü geliştirmek için sıkı bir çalışma yürüten firma, bu amacına ulaşabilmek için Fransız telekomünikasyon firması Alcatel-Lucent‘in bir bölümünü satın almak için harekete geçti.

Nokia_Alcatel

Nokia’nın Alcatel-Lucent‘in bazı departmanlarını bünyesine katmak için görüşmelere başladığı yönündeki haberler dün gün yüzüne çıkmış, fakat her iki firma da konu hakkında yorum yapmaktan kaçınmıştı. Ancak konu hakkındaki sessizliğini bugün bozan Nokia resmi bir basın açıklaması yayınladı ve Alcatel-Lucent’le görüşme halinde olduklarını doğruladı. Görüşmelerin ileri safhalarında olduklarını belirten Finli teknoloji devi, iki firma arasındaki görüşmelerin nasıl sonuçlanacağının şimdilik belirsizliğini koruduğuna dikkat çekti. Firma tarafından yayınlanan basın açıklamasında, HERE Maps’in satılacağıyla ilgili son günlerde ortaya çıkan söylentilere ise değinilmedi.

Samsung Z2 Yakında Piyasaya Sürülecek