Nokia 7 Plus satışlarını Google arttıracak

nokia 1

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider ismi konumunda bulunan Nokia, şu aralar eski günlerine dönmenin hayalini kuruyor. HMD Global bünyesinde adeta küllerinden doğan Finli üretici, geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde yeni modelleriyle karışımıza çıkmıştı. MWC kapsamında tanıtılan modellerden Nokia 7 Plus hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Nokia 7 Plus, Google Home Mini ile gelecek

HMD Global, henüz küresel pazara ayak uydurmayı başaramadı. Yani pazar ağını henüz oturtamadı. Dolayısıyla, hal böyle olunca bazı modellerin satışa sunulma tarihi, bölgeden bölgeye hayli fark edebiliyor. Nokia, bu bölgesel farklılıkları yaptığı kampanyalar ile dengelemeye çalışıyor.

Bu duruma son somut örnek ise Nokia 7 Plus üzerinden geldi. Şubat ayının son haftasında gerçekleşen MWC’de tanıtılan Nokia 7 Plus, hala pek çok pazarda satışa sunulmuş değil. Müşterilerin heyecanını canlı tutmak isteyen Nokia’nın hala satışa sunamadığı 7 Plus için de ufak bir kampanya yapmak istediği ortaya çıktı. Bu kampanyaya göre, Nokia 7 Plus alana, sorgusuz, koşulsuz Google Home Mini akıllı hoparlör hediye edilecek.

Bahse konu kampanyanın bölgelere göre değişiklikler göstereceği belirtiliyor. Yani bu kampanya 7 Plus’ın satışa sunulduğu tüm ülkeleri kapsamayacak. Sızdırılan bilgilere göre, Nokia şimdilik yalnızca İngiltere için sözleşme imzalamış. Yani Google Home Mini hediyesinin İngiltere dışında hangi ülkelerde verileceği henüz netlik kazanmış değil.

Xiaomi Mi Mix 2s duyuruldu! İşte tüm detaylar.