Nokia 7 Plus için Andorid Pie tarihi belli oldu

nokia 7 plus

Google’ın kısa süre önce yayınladığı yeni Anrdoid sürümü Pie’yı alan ilk HMD modeli Nokia 7 Plus olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hatırlanacağı üzere Google kısa süre önce yeni Android sürümü Pie’yı yayınlamıştı. Yeni Android sürümünün yayınlanmasıyla birlikte, akıllı telefon üreticileri de bu sürüme yükseltilecek modellerini açıklamıştı. HMD Global ilginç bir şekilde tüm Nokia modellerinin Android 9.0 Pie güncellemesini alacağını duyurmuştu. İlginç diyoruz çünkü genel olarak üreticiler yeni sürüm güncellemelerini orta segmentteki yüksek fiyatlı modelleriyle, amiral gemisi modelleri için yayınlıyorlar.

Nitekim Android 9.0 Pie güncellemesini alacak ilk Nokia modeli de kesinlik kazandı. HMD Global tarafından yapılan açıklamada Android 9.0 Pie’a yükseltilecek olan ilk modelin Nokia 7 Plus olacağı belirtildi.

Nokia 7 Plus için Android Pie güncellemesi

HMD Global, 2019’a kadar satışa sunduğu Nokia modellerinin büyük bir bölümünü Android Pie’a yükselteceğini zaten açıklamıştı. Nitekim 2019 ile birlikte tüm Nokia modelleri de Android’in en güncel sürümünü almış olacak.

Bu bağlamda Android Pie’a güncellenecek olan ilk model ise Nokia7 Plus olacak. Finli üreticinin yaptığı açıklamaya göre, Nokia 7 Plus Eylül ayı içerisinde Android 9.0 güncellemesini almış olacak. Elbette güncelleme bölgesel olarak dağıtılacağı için bazı ülkelerde güncelleme tarihi ufak gecikmelere tabi kalabilir.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Nokia 7 Plus Android Pie güncellemesini alan ilk orta segment cihaz olacak.

iPhone X vs Galaxy Note 9 kamera karşılaştırması