Avcılar Belediyesi Dijital Dönüşüm ile Verileri Güvende Hizmetleri Erişilebilir Kılıyor

Dr HandanToprakBenli Avcılar Belediye Baskanı

#İŞBİRLİĞİ

25Bundan iki buçuk sene önce Avcılar Belediyesi, belediyenin bilgi teknolojileri ekibi olan Bilişim Avcıları ve Microsoft ile, hem halktan gelen talepler hem de her türlü felaket senaryosuna karşı hazırlıklı olma hedefiyle dijital dönüşüm yolculuğuna başladı.

Belediye, şimdi tüm verilerini her durumda ulaşılabilir tutmanın güvenini yaşarken halkın hizmetlere kolaylıkla erişmesini sağlıyor. Gelecekte yapılabilecek inovasyonlara dair sıcak bir gündeme sahip olan Avcılar Belediyesi ’nin dijital dönüşüme neden ihtiyaç duyduğunu, neden Azure’u seçtiğini ve elde ettiği faydaları buradan keşfedin.

Dijital dönüşüm yolculuğuna çıkış hikayesi

Avcılar Belediyesi, vatandaşların belediye hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için web ve mobil uygulama projesini 4 ay gibi kısa bir sürede Microsoft ile hayata geçirdi. Teknolojinin imkanlarından yararlanmak ve vatandaşa kaliteli hizmet vermek amacıyla, web sitesini yenilerken Android ve IOS uygulamalarını da kullanıma açtı. Web sitesi ve uygulamalar birçok kolaylıkla birlikte, e-belediyecilik hizmetiyle ödeme imkanı da sağlıyor. Vatandaşlar, imar durumları bilgilerinden vergi borcu ödemelerine pek çok hizmeti artık belediyeye gitmeden halletme imkanına sahip.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli, günümüzde bilgi teknolojileri ve bununla beraber gelen yeniliklerden faydalanmanın belediyeler için çok daha elzem bir hal aldığını belirtiyor ve göreve geldiklerinde öncelikli konularından birinin bilgi güvenliği ve bilgi teknolojilerine yatırım yapmak olduğunu ifade ediyor. Bunun en büyük sebeplerinden birinin hem İstanbul’un 1. derece deprem bölgesinde olması hem de Avcılar’ın bundan daha önce etkilenmiş bir bölge olmasından kaynaklandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli, bu noktada önce bilgiyi korumaya odaklandıklarını belirtiyor. “450 bin nüfuslu ilçenin bilgilerini güvenli bir şekilde saklama olanağına sahip miyiz?” sorusundan hareketle yola çıkan ekip, önceliği bilgi güvenliğinin ve bilgiye erişilebilirliğin sağlanması konularına verdi.

Avcılar halkının artık bütün bilgileri güven içinde. Ayrıca belediyenin bütün bilgileri ister web sitesi ister mobil uygulamalarımız ile erişilebilir ve ulaşılabilir durumda. 7/24 ulaşılabilir bir hekim olmaktan her zaman ulaşılabilir bir başkan olmaya giden yolda bunu kurumsal bir altyapıya bu sistemle oturtmuş olduk.

Bu adımdan sonra kapsamlı bir bakışla web sitesini yenilenme ve geliştirilme çalışmalarına başlayan Bilişim Avcıları ve Microsoft ekipleri, mobil uygulamaları etkin bir şekilde kullanan genç nüfusun da belediye hizmetlerine kolaylıkla ulaşmasını hedefleyerek mobil uygulama çalışmalarına başlamış.Bundan iki buçuk sene önce Avcılar Belediyesi, belediyenin bilgi teknolojileri ekibi olan Bilişim Avcıları ve Microsoft ile, hem halktan gelen talepler hem de her türlü felaket senaryosuna karşı hazırlıklı olma hedefiyle dijital dönüşüm yolculuğuna başladı.

Anında müdahale, süreklilik ve canlılık

Belediye hizmetlerinin canlı yapısına uygun bir dijitalleşmeyle vatandaşın farklı kanallardan yetkililere ulaşabilmesi. Ve belediye ekiplerinin anında eyleme geçebileceği olanaklara sahip olması hedeflendi. Avcılar, geniş sınırlara sahip, dağınık bir yerleşime yayılmış bir ilçe, hatta bölge sahip olduğu ana arterler nedeniyle “Bütün yollar Avcılar’dan geçer” diye bir mottoya bile sahip. Operasyon anlamında bu kadar büyük ve dağınık bir ilçede teknolojinin kullanımı daha da önemli bir hal almış.

Vatandaşın açık bırakılmış bir rögar kapağını yetkililere bildirmesi, sorunlu bölgenin konumunu iletmesi, fotoğraflayarak paylaşmasıyla anında aksiyon alabilir. Hale gelen Belediye, en son bu şekilde Gümüşpala Mahallesi’nde yolda meydana gelen ani çökmeden mobil uygulamaları kanalıyla anında haberdar olarak ilgili ekipleri olay mahalline hızla yönlendirebilmiş. Projeyi 2 yıldır hizmete sunmakta olan Avcılar Belediyesi, karanlık bir sokak bilgisi gibi vatandaşın can güvenliğine dair kaygıların da. Çek Gönder hizmetiyle anında giderilebildiğini ve aktif bir iletişim sistemlerinin olduğunu belirtiyor. Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve ulaşılabilirlik imkanı sağladığı gibi farklı ihtiyaç sahiplerine. Belediye ekiplerinin de hızlıca ulaşabilir olmasını sağlayan bu teknolojiler ile çift yönlü fayda yakalanmış oluyor.

Teknolojiyi farklı boyutlarla her zaman kullanmak, hizmetlerimizi bu kararlılık içinde genişletmek bizim için önemli. Dr. H. Handan Toprak Benli / Avcılar Belediye Başkanı

Neden Bulut, neden Azure?

Maliyet avantajı, esneklik, hız ve kaliteli hizmet gibi birçok avantajı aynı anda sunan bulut teknolojileri bu projenin merkezinde yer alıyor. Projelere Microsoft’un bulut çözümü olan Azure ile devam etme kararı alan Avcılar Belediyesi, özellikle bilgi güvenliği, kişisel verilerin korunması gibi kavramlarda dünya standartlarını belirleyen bir altyapı ile çalışmanın güvenini yaşıyor.

Belediyecilik, vatandaşa dokunan, direkt temas halinde olunan bir yönetim mekanizmasına sahip. Bu yeni teknolojilere belediyeciliğin bu doğal yapısına günümüz yaşam tarzı da entegre edilmiş oldu. Avcılar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ekibi, Belediye’nin teknolojiyi hizmet olarak sunmak isteyen teknoloji meraklısı ekip arkadaşlarının ortak çalışmaları ve Microsoft işbirliği ile bu başarı hikayesi ortaya çıktı.

En çok önem verdiğimiz noktalar olan şeffaflık, ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik bu sistemler sayesinde sağlanmış oldu. Teknolojinin çağımızda ulaştığı en iyi yöntemleri kullanmak, insanımızın hakkı olmanın ötesinde bizim de vicdani sorumluluğumuz haline gelmiştir. Dr. H. Handan Toprak Benli / Avcılar Belediye Başkanı