Nintendo, Switch Online konusunda geri adım attı

switch online

Nintendo, online oyunları oynayabilmek için gerekli olan Switch Online servisi konusunda geri adım attı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Nintendo için işlerin şu aralar hayli iyi gittiğini söyleyebiliriz. Zira Japon teknoloji devinin Mart ayında satışa sunduğu Switch pek çok ülkede adeta yok satıyor. Üstelik şu aralar konsolu gazlayacak bir oyun da çıkmış değil. Nintendo, E3 sonrasında Switch’e olan ilginin daha da artacağını iddia etmişti. Zira bu fuarda Switch için pek çok yeni oyunun tanıtılması bekleniyor.

Switch’e olan talebin bu derece fazla olması, Nintendo’yu daha iyi bir hizmet anlayışı içerisine soktu. Elbette herşeyin bir bedeli olduğu gibi bu iyi hizmet anlayışının da bir bedeli olacak. Japon konsol üreticisinden kısa süre önce yapılan açıklamada Switch Online isimli bir hizmetin yakın zamanda kullanıma sunulacağı ve bu hizmetin ücretli olacağı belirtilmişti.

Switch Online, basit olarak PlayStation Plus gibi bir hizmet olacak. Yani oyunları online olarak oynayabilmeniz için bu serviste bir aboneliğinizin bulunması zorunlu. Ayrıca kütüphanede bulunan eski Nintendo oyunlarını da bu servis sayesinde ücretsiz olarak indirip oynayabileceksiniz.

Switch Online’ın oyunculara daha ne gibi ekstralar sunacağı henüz belli değil. Fakat bu servisin ücretli olması, oyuncuların biraz tepkisini çekmişti. Bu tepkilerin yumuşamasını isteyen Nintendo, Switch Online servisini 2018’e ertelediğini duyurdu. Switch Online resmiyet kazanana kadar Switch üzerinden online oyun oynamak ücretsiz olacak.