Nintendo Switch ne kadar sattı? İşte yanıtı

swithc

#İŞBİRLİĞİ

Nintendo’nun hibrit yapısıyla dikkatleri üzerine çeken konsolu Nintendo Switch ne kadar sattı? İşte Nintendo Switch ve Switch Lite satışlarının toplamı.

Nintendo bu nesle Wii U ile başladı. Fakat bu konsolun büyük bir hayal kırıklığı yaratması, Japon konsol devindeki motivasyonu bozmadı. 2017’nin ilk çeyreğinde satışa sunulan ve hibrit yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Switch, dünya genelinde hatırı sayılır bir başarıya ulaştı.

Nintendo Switch ve Switch Lite ne kadar sattı?

Nintendo 30 Eylül itibariyle sona eren 3. çeyrek sonuçlarını takipçileriyle paylaştı. Bu sayede Nintendo Switch ne kadar sattı sorusu da yanıt bulmuş oldu.

Japon konsol ve oyun devi tarafından yapılan açıklamada, Nintendo Switch’in çıktığı ilk günden bu yana 41.6 milyondan fazla sattığı belirtildi. Ayrıca 2019’un 3. çeyreğinde 4.8 milyon Switch satıldığı açıklandı.

Satılan 41.6 milyonluk Switch modelinin 1.95 milyonunu ise Switch Lite oluşturdu. Hatırlanacağı üzere Switch Lite, el konsolu yapısıyla kısa süre önce satışa sunulmuştu.

nintendo switch ne kadar sattı

Öte yandan en çok satan Switch oyunu da açıklandı. 19.01 milyon kopya ile Mario Kart 8 Deluxe zirvede yer alırken oyunu 15.71 kopya ile Super Smash Bors. Ultimate, 15.38 milyon kopyayla Super Mario Odyssey takip etti.

Konsolun popüler oyunu The Legend of Zelda Breath of the Wild 14.54 milyon kopya ile 4. sırada yer alırken, Pokemon Lets Go Pikachu & Eevee ise 11.28 milyon kopya ile 5. oldu.

Switch’in popüler pvp oyunu Splatoon 2 9.28 milyon kopya satarken, Super Mario Party 7.59 milyon kopyada kaldı. Wii U’dan Switch’e portlanan Super Mario Bros U Deluxe 4.59 milyon, Super Mario Maker 2 3.93 milyon, kısa süre önce satışa sunulan The Legend of Zelda Link’s Awakening ise 3.13 milyon satmayı başarı.

PlayStation 4 ne kadar sattı işte yanıtı?