Nijerya Bitcoin’de liderliği ele geçirebilir: Jack Dorsey beklenmeyen bir tweet attı

Kripto para piyasaları rokete Bitcoin

Nijerya Bitcoin’de liderliği ele geçirme ihtimaline sahip olabilir. Her ne kadar bu imkansız görünse bile Jack Dorsey attığı tweet ile bunu gösterdi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Twitter dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer alıyor. Bitcoin ise kripto paraların lideri olarak görülüyor. Söz konusu Nijerya olunca akıllara yasaklar geliyor. Peki bu üçünün ortak noktası ne? Kulağa tuhaf gelecek ama bu üçü son günlerde birbirine hiç olmadığı kadar yakın.

Twitter Nijerya’da bildiğiniz üzere yasaklandı. Yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya devinin CEO’su Jack Dorsey önemli bir karar aldı. Twitter üzerinden Nijerya hükümeti ile ilgili olumsuz yorumlarda bulundu ve ülkenin devlet başkanının hesabını kapattı. Ayrıca Nijerya kripto para birimlerini kendi ülkesinde yasakladı.

Nijerya Bitcoin’de liderliği Twitter ile alabilir

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Twitter bir süre sessizliğe büründü. Ancak aslen Nijerya’da olan Amerikan futbolunun güçlü isimlerinden Russel Okung, Bitcoin hakkında bir makale yazdı. Makalede Nijerya hükümetine çağrı yaptı. Bitcoin ile ilgili yasakların kaldırılması gerektiğini savunuyordu.

Nijerya Bitcoin'de liderliği

Bitcoin Magazine üzerinden yayınlanan bu makale, Twitter CEO’su Jack Dorsey için büyük bir ilham kaynağı oldu. Bunun üzerine kendisi Twitter üzerinden bir alıntı yaparak paylaşımda bulundu. Makaleyi alıntılayarak yaptığı paylaşımda Nijerya’nın Bitcoin konusunda lider olabileceğini söyledi.

Bitcoin donanım cüzdanı Twitter’da duyuruldu: Jack Dorsey işin içinde

Kripto para birimlerine en sert davranan ülke hiç şüphesiz Nijerya. Herhangi bir açıklama bile yapmadan tüm kripto para birimlerini yasakladığını söyleyen Nijerya Hükümeti, sessizliğe büründü. Hükümet Dorsey için hain nitelemesini kullanıyor. Halk ise onu kahraman olarak görüyor. Peki sizce Nijerya imkansızlığı başarıp Bitcoin konusunda lider olabilir mi?