Apple görünmez düğme konsepti gerçek oluyor: Her yer ekranla kaplanacak

iPhone 12

Apple görünmez düğme konsepti için gerekli çalışmalara başladı. Şirket ince detaylara ve tasarımlara önem verdiği için bu yeni konsepti bir an önce hayata geçirmek istiyor. Hadi gelin bu yeni konsepte birlikte bakalım.

Dünyanın en estetik şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Apple ilginç tasarımlar denemeye devam ediyor. Şirketin bazen yeni bir tasarım bile yarattığı söylenebilir. Mesela iPhone X ile birlikte gelen çentikler bunun en güzel örnekleri içerisinde yer alıyor. Şirket çentik modasını bu akıllı telefonlarla başlatmıştı.

Bugünlerde ise yepyeni bir tasarımla karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Bu defa görünmez düğmeler tercih edecek. Hepimizin hayali olan yüzde 100 ekrana sahip cihazlar gerçek oluyor. Apple tarafından geliştirilecek yeni iPhone modellerinde böyle bir konsept oluşturulacak. Böylece tamamı ekran olan cihazlar piyasaya sunulacak.

Apple görünmez düğme konsepti heyecan yarattı

Birçok akıllı telefon ve bilgisayar üreten Apple markası düğmeleri gizleyecek. Bu yeni modelde estetik görünen gelişmiş işlevsellik aranıyor. Böylece ürünlerinin cazibesi çok daha fazla artacak. Peki bu düğmeler nasıl çalışacak? Görünmeyen bir düğmenin elbette bulunması pek kolay olmayacaktır.

Apple görünmez düğme

Ekrana basılma düzeyi veya ekranda belirlenecek yerlere göre göre bu düğmeler yerleştirilecek. Böylece kullanıcılar düğmenin yerini aramadan işlerini halledebilecek. Ayrıca bahsi geçen düğmelerin ışıklandırma ile belirtilmesi ihtimal dahilinde. Fakat birçok kullanınca ne yazık ki bu konuda bazı kafa karışıklığına sahip.

Bitcoin donanım cüzdanı Twitter’da duyuruldu: Jack Dorsey işin içinde

Görünmez düğmeler hemen fark edilmeyebilir. Böyle bir durumda aniden işlem yapılması gerekirse kullanıcılar zor durumda kalabilir. Mesela müziğin sesi çok yüksekken kimse düğmeyi aramak istemez. Fakat iPhone cihazlarında tamamen ekran kullanılması ise oldukça cazip görünüyor. Bakalım Apple bu yeni konsepti kullanıcılara beğendirebilecek mi?