Anonymous’un Hedefinde Şimdi de Nijerya Var

anonymous

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye düzenledikleri saldırıyla gündeme gelen hacker grubu Anonymous’un hedefinde şimdi de Nijerya hükümeti var. Nijerya’nın birçok sitesi çökmüş durumda.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri siber saldırılar sayesinde dünyanın en meşhur hacker grupları arasına giren Anonymous, son günlerde gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki devlet sitelerine karşı siber saldırı başlatarak tartışma yaratan grup, şimdi de başka bir ülkeye yöneldi. Saldırılarında genelde siyasi bir mesaj amaçlayan hacker grubunun hedefinde bu seferde Nijerya hükümeti var.

Anonymous'den Buyuk Saldiri!

Nijerya hükümetini yozlaşma, hırsızlık ve açgözlülükle suçlayan Anonymous, Nijerya’nın çeşitli devlet sitelerine siber saldırı başlattı. Anonymous’a göre halkın sorunlarını çözmektense kendi ceplerini doldurmaya bakan Nijerya hükümeti, bugüne kadar milyarlarca dolar çalmış. Bu iddialarını basına açıkladıktan sonra DDos saldırılarına başlayan Anonymous, kısa sürede Nijerya’nın Adalet Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Gümrük Yönetimi’nin internet sitelerini çökertmeyi başardı.

Jolla Tablet Projesi Hüsranla Sonuçlanabilir