Nexus 5 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Nexus 5 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Google’ın yeni akıllı telefonu Nexus 5’in Motorola tarafından üretileceği ve Android 5.0 Lion işletim sistemiyle piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Popüler Nexus serisiyle akıllı telefon pazarında da etkili olan internet devi Google‘ın yeni bir Nexus cihazı üzerinde çalışmakta olduğu ve bu yeni Nexus’un yıl içerisinde piyasaya sürüleceği bir süredir konuşuluyordu. Daha önce Nexus 6 veya Nexus X adıyla anılan bu yeni model hakkında meraklı bekleyiş devam ederken, telefonun hem yazılımsal hem de donanımsal özellikleri hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Android_5_Lion

İlk olarak bahsi geçen bu yeni versiyonun Nexus 6 veya Nexus X adıyla değil, Nexus 5 adıyla piyasaya sürüleceği ve Motorola tarafından üretileceği beliriliyor. Amerikalı telefon üreticisi Motorola geçtiğimiz aylarda Lenovo tarafından satın alınmış olsa da, anlaşma henüz resmi olarak tamamlanmadığı için Motorola hala Google bünyesinde yer alıyor.

Nexus 5 hakkında ortaya çıkan bir diğer detay da Google’ın yeni telefonunu piyasaya Android L işletim sistemiyle piyasaya süreceği. Üstelik yeni Nexus hakkında internete sızan bu bilgilere göre şu ana kadar Android L olarak bilinen yeni versiyon, Android 5.0 Lion adını taşıyacak. KitKat’ta olduğu gibi Nestle’nin bir çikolata çeşidi olan Lion’un kullanımı böylece ilk kez gündeme gelmiş oldu.

Nexus 5 (2014)‘ün donanımsal kısmı hakkında ortaya çıkan detaylarda ise telefonun donanımsal özellikleri arasında Quad HD (1440 x 2560 piksel) 5.2 inç dokunmatik ekran, 2.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 12 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alacağı belirtiliyor.

Alan Wake 2 İçin Hala Umut Var