Twitter bu özelliğin fişini çekti

Twitter bir hizmetin daha fişini çekti

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Twitter Moments özelliğini platformdan kaldırdığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

İlk olarak 2015 yılında kullanıma sunulan özellik, kullanıcıların platformdaki güncel olayları takip etmeyi kolaylaştırmak amacıyla tweet koleksiyonları oluşturmasına olanak tanıyordu. Ancak Twitter bu özelliğin fişini çekmeye karar verdi. “Bugünden itibaren, diğer deneyimleri geliştirmeye odaklandığımız için kullanıcılar için Anlar oluşturma seçeneğini kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Twitter bu özelliğin fişini çekti

Twitter Moments özelliğinin sonu birkaç nedenden dolayı şaşırtıcı değil. Elon Musk şirketi satın almadan önce bile platfom bu özellikten uzaklaşmaya başlamıştı. 2018’de şirket, Android ve iOS uygulamalarında Anlar oluşturma özelliğini kaldırdı. Şirket, o sırada “Özellikler sık ​​kullanılmadığında, onları kaldıracağız, böylece seveceğiniz diğer ürünleri oluşturmaya odaklanabiliriz” dedi.

Musk’ın devralmasının ardından, muhtemelen Moments, platform vizyonuyla örtüşmeyen bir özellik olarak tanımlandı. Milyarder defalarca Twitter’ı basitleştirirken aynı zamanda onu bir “süper uygulamaya” dönüştürmeyi hedeflediğini söyledi.  Twitter’ın son işten çıkarmalar sırasında moderasyon ekibinin çoğunu kaybetmesi, muhtemelen şirketin Moments’ı desteklemeyi bırakmaya karar vermesini daha da kolaylaştırdı. Bir çok değişim geçiren şirket bir çok özelliği kaldırmaya bir süre daha devam edecek gibi görünüyor desek yanlış olmaz. Bu kapsamda önemli bir özelliğe daha veda eden platform Elon Musk’ın satın almasından itibaren önemli değişimlerden geçiyor. Bu kapsamda daha fazla özellik de gidecektir.

Bitcoin ayı sezonu için hazır mı? Kabus daha ne kadar sürecek?