Netflix yeni özelliğini duyurdu

netflix

Yayın akışı devleri arasındaki rekabet hız kesmeden devam ederken Netflix yeni özelliğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Netflix Premium üyelerine özel bir özellik ile gündemde. Geçen yaz yayın akışı devi, özel ekipman gerektirmeyen bir uzamsal ses sistemi kullanmaya başladı. Stranger Things’in dördüncü sezonunu sunduktan sonra, platform şimdi bu özelliği daha geniş bir alana yayıyor. Ancak, özelliğe erişebilmek için Premium katmanına abone olmanız gerekecek. Şirket, mekansal sesin artık The Watcher, Wednesday ve Glass Onion: A Knives Out Mystery dahil en çok izlenen 700’den fazla oyunda mevcut olduğunu söylüyor.

netflix

Gösteriler ve filmlerde yer alan bir uzamsal ses rozeti, içeriğin bu özelliğe sahip olup olmadığını gösterecek. Desteklenen başlıkların tam listesini görmek için “uzaysal ses” araması da yapabilirsiniz. Önümüzdeki aylarda, uzamsal sesin etkinleştirildiği You, Your Place or Mine, Luther: The Fallen Sun ve Tour de France dahil olmak üzere daha fazla dizi ve filme göz atabileceksiniz.

Netflix, Ambeo 2-Channel Spatial Audio teknolojisini kullanmak için Sennheiser ile iş birliği yaptı. Yerleşik stereo hoparlörler, özellikle dizüstü bilgisayarlar ve tabletler için tasarlanmış. Netflix, uzamsal sesin izleyiciden çok uzakta olmayan TV’lerde ve stereo hoparlörlü telefonlarda etkili olması gerektiğini söylüyor. Şirket, uzamsal sesinin kulaklık takanlara da daha sürükleyici bir deneyim sunacağını iddia ediyor.

Hepsiburada İş Ortağım Akademi, 190 Bin İş Ortağına Eğitim Verdi