Yeni DC filmleri ve dizileri duyuruldu

yeni DC filmleri

DC, sonunda sinema tarafında da Marvel’a ciddi bir rakip olacak gibi duruyor. Duyurulan yeni DC filmleri ve dizileri heyecan yarattı.

Çizgi roman dünyasında Marvel ile kıyasıya bir rekabet içinde olan DC, sinema tarafında ise rakibinin çok gerisinde kalmış durumda. Marvel neredeyse her filmiyle gişede 1 milyar doları zorlarken, DC filmleri bir türlü istikrar yakalayamıyor. Arada The Batman ve Joker gibi başarı yakalayan işler çıkıyor belki ama hayal kırıklığı yaratan DC filmleri bunlara da gölge düşürüyor. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü artık DC Films’in başında yeni bir yönetim var. Bu yönetim 10 yıllık etkileyici bir yol haritası çıkarmış durumda.

Kısa süre önce DC Films stüdyosunun başına getirilen James Gunn ve Peter Safran ikilisi, önümüzdeki yıllarda izleyici ile buluşacak yeni DC filmlerini ve dizilerini belirledikleri kapsamlı bir yol haritası çıkardı. Gods and Monsters yani Tanrılar ve Canavarlar adını taşıyan bu 10 yıllık ana hikayenin parçalarını oluşturacak ilk film ve diziler duyuruldu. Yeni DC yöneticileri, dün beş yeni film, beş de yeni dizi duyurdu. Yeni DC filmleri arasında yeni Batman ve Superman filmleri de var.

Dün duyurulan yeni DC filmleri şunlar oldu:

Superman: Legacy

Genç bir Superman’e odaklanacak ama bir orijin hikayesi olmayacak. Yeni Superman’i kimin canlandıracağı henüz belli değil. Filmin senaryosunu James Gunn yazıyor. Ayrıca filmi yönetmesi için de Gunn düşünülüyor. 2025’te vizyona girecek bu film, yeni DC evrenini resmi olarak başlatacak.

The Brave and the Bold

Robert Pattinson’lı The Batman serisinden farklı olarak DC evreninin bir parçası olacak The Brave and the Bold, Batman ailesini hikayeye dahil etmeye başlayacak. Batman’in gerçek oğlu olan Damian Wayne, Robin olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca Batgirl ve Nightwing gibi Bat ailesinin diğer üyelerinin de hikayede yer alması bekleniyor.

The Authority

The Authority, Justice League benzeri bir süper kahraman takımının hikayesini anlatıyor. Ancak bu takım insanlar için neyin olduğunu en iyi kendilerinin bildiğini düşündüğü için zamanla kahramandan düşmana doğru geçiş yapıyor. Authority’nin bu filmden sonra gelecek başka bir filmde Superman ile ya da Justice League ile karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Supergirl: Woman of Tomorrow

Supergirl, adından da anlaşılacağı üzere Supergirl’e odaklanacak. Ancak bu kez karanlık bir Supergirl hikayesi izleyeceğiz. Çünkü Superman Dünya’daki ailesi tarafından sevgiyle büyütülürken, kuzeni yok olan gezegeninin yakınında ölüm ve felaketleri izleyerek büyümüş olacak. Bu da çok daha sert bir karakter olmasına neden olacak.

Swamp Thing

Daha önce bir diziye de konu olan Swamp Thing’in yeni dönemdeki ilk filmi ton olarak DC evreninin geri kalanından farklı olacak. Bunun bir korku filmi olacağı söyleniyor.

Dün duyurulan yeni DC filmlerinin  yanı sıra ayrı evrenlerde geçen Joker 2 ve The Batman: Part II için de hazırlıklar sürüyor. Joker 2 önümüzdeki yıl, The Batman: Part II da 2024’te vizyona girecek. Yeni DC filmleri ise 2025’ten itibaren çıkmaya başlayacak.

Yeni DC filmlerinin yanı sıra duyurulan beş yeni DC dizisi ise şunlar oldu:

the brave and the bold

Creature Commandos

Bir animasyon dizisi olan Creature Commandos; vampir, kurt adam, Frankenstein’ın canavarı gibi yaratıklardan oluşan bir timi konu alıyor. Animasyon dizisini James Gunn hazırlıyor. Yeni dönemden çıkan ilk iş bu olacak ama henüz bir yayın tarihi açıklandı. Yeni duyurulan diğer DC dizileri gibi bu da HBO Max’te izleyici ile buluşacak.

Waller

DC film ve dizilerinden de tanıdığımız Amanda Waller karakterine odaklanan bu dizi, Peacemaker’ın 1. sezonu ile 2. sezonu arasında geçecek ve bir köprü görevi görecek. Amanda Waller’a Suicide Squad filmlerinde de karakteri canlandıran Viola Davis hayat verecek. Ayrıca Peacemaker dizisinden bazı karakterler de dizide yer alacak.

Lanterns

Lanterns adından da anlaşılacağı gibi Green Lanterns’a, yani Yeşil Fenerler’e odaklanacak. En popüler Yeşil Fenerler olan John Stewart ve Hal Jordan’a odaklanacak dizide, Jordan ve Stewart Dünya’da bir soruşturma yürütüyor olacak. Bu dizinin True Detective’e benzeyeceği söyleniyor.

Paradise Lost

Paradise Lost, Wonder Woman’ın ana yurdu olan Themesycra’da geçecek. Wonder Woman doğmadan önceki döneme gidecek dizi, tamamen kadın savaşçılardan oluşan bu adadaki güç çatışmalarına odaklanacak. Paradise Lost’un Game of Thrones benzeri epik bir HBO dizisi olacağı söyleniyor.

Booster Gold

Uzun süredir gündemde olan Booster Gold dizisi sonunda gerçeğe dönüşecek. Dizi gelecekten günümüze gelerek elindeki teknoloji sayesinde kendisini bir süper kahraman gibi yansıtmaya çalışan bir sahtekara odaklanacak.

Terminator serisinin akışkan robotu gerçek oluyor