Netflix Yeni Gerilim Dizisi İle Şaşırttı! Stephen King Romanları Gibi

Netflix Yeni Gerilim Dizisi İle Şaşırttı! Stephen King Romanları Gibi

Netflix yeni gerilim dizisi ile gündeme oturdu. İşte tüm detaylar.

Netflix’in son gerilim mini dizisi Bebek Ren Geyiği, yabancılar arasındaki küçük bir eylemin nasıl kontrolden çıkabileceğini kanıtlıyor. Bu, televizyon ve film dünyasında alışılmadık bir konsept değil. Çoğu yapım takip veya takıntının doğasını ele alıyor. Ancak Bebek Ren Geyiği diğerlerinden ayrılıyor. Baby Reindeer’ın yaratıcısı Richard Gadd’ın gerçek hikayesine dayanan dizi, komedyen Donny Dunn’a (Gadd) odaklanıyor. Donny, barmenlik yaparken üzgün bir kadını fark ediyor ve ona ücretsiz çay ikram eder. Çok geçmeden Martha Scott (Jessica Gunning) barın müdavimi oluyor.

Netflix Yeni Gerilim Dizisi İle Şaşırttı! Stephen King Romanları Gibi

Martha giderek daha çapkın hale gelirken – hatta Donny’ye istenmeyen bir evcil hayvan adı olarak “bebek ren geyiği” adını verirken – Donny’nin arkadaşları,  ikili arasındaki ilişkiyi dalgaya alıyor. Martha, Donny’ye günde yüzlerce e-posta göndermeye başlayınca işler daha da karanlık bir hal alıyor. Martha’nın teklif ettiği randevuyu şaka yollu kabul etmemesi gerektiğini anlayan Donny, havayı yumuşatmak için onunla bir fincan kahve içiyor. Ancak hayal kırıklığına uğramış Martha, Donny’nin nezaketini ilişkilerinin derinleştiğinin bir işareti olarak görüyor. Donny diğer travmalarla ve farkındalıklarla boğuşurken Martha Scott, ailesini taciz etmeye ve takip etmeye başlıyor.

Netflix’in Bebek Ren Geyiği’nin ana fikri, Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan psikolojik korku gerilim filmi Misery’yi hatırlatıyor. Yönetmenliğini Rob Reiner’ın üstlendiği Oscar ödüllü Misery’de James Caan, ünlü romantik romancı Paul Sheldon’ı canlandırıyor.

Rus mahkemesi, Meta’nın sözcüsünü altı yıl hapis cezasına çarptırdı