Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Netflix (NFLX), yeni reklam destekli teklifini sunmak için Microsoft’u (MSFT) seçti. Ancak bir analist, bu anlaşmanın “gizli bir gündemi” olabileceğini söylüyor. İşte detaylar.

Needham kıdemli analisti Laura Martin Perşembe günü Yahoo Finance Live’a verdiği demeçte, Netflix bir çıkış arıyor olabilir,” dedi. Bunun anlamı yayın akışı devinin ilerde Microsoft tarafından satın alınabilme ihtimalinin olması. Zira zor zamanlar geçiren yayın akışı devi aslında kendine bir çıkış yolu arıyor olabilir. Analist, Netflix’in ortak olabileceği başka hiçbir şirketin, finansal kısıtlamalar veya düzenleyici sorunlar nedeniyle 100 milyar dolarlık satın alma yapamayacağını açıklamaya devam etti.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Martin, “Yayın akışı devi, Microsoft’un Activision satın alımını sindirdikten sonra dönüp Netflix’i satın alacağı umuduyla Microsoft’a yaklaşmaya çalışıyor,” dedi. Bu tahmin, Martin’in Microsoft’un üçüncü taraf reklam teknolojisi işindeki deneyim eksikliği nedeniyle yayın akışı devinin kararını sorgulamasıyla geldi. Microsoft, Netflix’i başarılı bir şekilde temsil etmek için önemli bir teknoloji yapısına ihtiyaç duyacak. Bu nedenle, Martin’in görüşüne göre yayıncının reklam destekli bir katmanı bu yılın sonuna kadar piyasaya sürmeye yönelik orijinal zaman çizelgesini geciktirecek.

Martin, artık bir reklam katmanının 2023’ün üçüncü çeyreğine kadar çıkmayacağını tahmin etti. Perşembe günü yayınlanan müşterilere yönelik bir notta, Goldman Sachs analistleri bu vurguyu tekrarladı ve şirketin hızla değişen bir akış ortamında gezinmeye devam ettiğini tekrar belirtti.

Xiaomi de 200 megapiksel kameralı bir telefon hazırlıyor