Microsoft OneDrive eski sürümler ile senkronizasyonu durduracak

Microsoft OneDrive uygulaması, Windows 7 ve 8 ile senkronizasyonu durduracak

Microsoft, müşterilerini daha yeni Windows sürümlerine yönlendirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Bugün gelen raporlara göre Microsoft, OneDrive masaüstü uygulamasının 1 Mart 2022’de kişisel Windows 7, 8 ve 8.1 bilgisayarlarla senkronizasyonu durduracağı konusunda uyardı. İşte detaylar.

Microsoft yeni sürümünü yayınladığından beri kullanıcılarını Windows 11’e yöneltmek için elinden geleni yapıyor. Yeni bir raporda Microsoft OneDrive uygulaması hakkında geldi. Yazılım artık 1 Ocak’tan itibaren güncelleme almayacak. Dosyaları manuel olarak aktarmak için web’i kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak bulut dosyalarına eski bir bilgisayardan rutin olarak erişiyorsanız, problemler yaşayabilirsiniz.

Microsoft OneDrive uygulaması, Windows 7 ve 8 ile senkronizasyonu durduracak

Windows 7 ve 8.1 işyeri kullanıcılarının 10 Ocak 2023′e kadar süresi olacak, Windows 8 kullanıcılarının ise şansı kalmadı diyebiliriz. Şirket, gerekçe olarak da yeni işletim sistemine geçilmesi gerektiğini öne sürüyor. OneDrive geliştiricilerine göre bu yaklaşım daha yeni Windows platformlarına ve teknolojilerine “kaynaklara odaklanmaya” yardımcı olacak. Başka bir deyişle, Microsoft gerçekten bilgisayarlarınızı Windows 10 veya Windows 11’e yükseltmenizi istiyor.

Bu tamamen beklenmedik bir hareket değil. Microsoft, uzun süredir bazı müşterileri Windows’un daha yeni sürümlerine yükseltmeye ikna etmekte zorlanıyor, öyle ki şirketler ve hükümetler güncelleme yerine özel destek sözleşmeleri için ödeme yapmayı tercih ediyor. Bu da güvenlik riskleri doğuruyor. Yeni OneDrive ilkesi, eski bir işletim sisteminden memnun olsalar bile bazı kullanıcıları daha yeni Windows sürümlerini yüklemeye zorlayabilir. Bu da şirketin istekleri doğrultusunda bir adım olacaktır.

Metaverse korku evreni yaratabilir: Sert uyarılar geldi