Netflix Türkiye fiyatı artacak mı?

Netflix, Android'den başlayarak mobil cihazda 'Bir Şey Oynat' özelliğini test ediyor

Son günlerde ortaya atılan bazı iddialar Netflix Türkiye fiyatı artacak mı sorusunu da beraberinde getirdi. İşte bu konuya ilişkin detaylar.

Türkiye’de en çok tercih edilen dijital yayın kanallarının başında Netflix geliyor. Bilindiği üzere hali hazırda global pazarın liderliğini Netflix üstlenmiş durumda. Onu Disney+ ve Amazon Video gibi servisler takip ediyor.

Söz konusu Türkiye olduğunda ise durum biraz daha farklı. En son yayınlanan raporda Türkiye’de en çok tercih edilen dijital yayın kanalının BluTV olduğu ortaya çıkmıştı. Onun haricinde Exxen ve PuhuTV de hayli etken bir izleyici kitlesine sahip.

Tabi ki bunların yanında Netflix’in de önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Bir de Netflix’te aynı anda 4 ekran açabilme özelliği sayesinde pek çok kullanıcı bu üyeliği satın alarak 4 kişi beraber kullanıyor.

Netflix Türkiye fiyatı artacak mı?

Son günlerde Netflix bazı ülkelerdeki fiyat etiketini arttırdı. Bunun üzerine acaba sıra Türkiye’de mi diye düşünmeye başladık. Fakat Türkiye’deki fiyatlar yakın zamanda arttığı için şimdilik planlanan bir zam söz konusu değil.

Yani Netflix’i bir süre daha mevcut fiyat tarifeniz üzerinden kullanmaya devam edebileceksiniz.

Zaten şu anda Netflix abonelik fiyatlarının normalin bir tık üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Eğer fiyatlar biraz daha artarsa Netflix’in abone kaybı da artacaktır. BluTV’nin aylık 10TL olduğu yerde Netflix için 40 – 50 TL ödemek çok da makul görünmüyor.

iPhone 13 Türkiye fiyatı sızdırıldı