Netflix, ‘Tinder Swindler’ belgeselinin haklarını aldı

Netflix, 'Tinder Swindler' belgeselinin haklarını aldı

Netflix, flört uygulamasında tanıştığı kadınları kendisine milyonlarca dolar vermeleri için kandıran “Tinder Dolandırıcısı” hakkında bir belgesel satın aldı.

Ünlü dolandırıcı, kurbanlarını -çoğunlukla İskandinav kadınlarını- özel jetlerle seyahatlere götürüyor, onlarla lüks otellerde kalıyor ve onlara pahalı akşam yemekleri ısmarlıyordu. Gerçekte, kendi ülkesinde hırsızlık, sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarından kaçmak için iki kez Avrupa’ya kaçan Şimon Hayut adında bir İsrailli. Netflix üzerinden de belgeselini izleyeceğimiz dolandırıcılık olayları geçtiğimiz yıllarda oldukça yaygınlaştı.  Dolandırıcılar potansiyel kurbanları bulmak için mevcut her yolu kullanıyor. Aşk dolandırıcılıklarındaki kayıplar geçen yıl rekor 304 milyon dolara ulaştı. Bu rakam sadece Amerikalıların ajansa bildirdiği dolandırıcılık hakkında. Tinder Dolandırıcısı, jet sosyete yaşam tarzıyla manşetlere çıktı ve her kurbanıyla daha fazla para elde etti. Dolandırıcı, hedeflerinden para istemeye başlamadan önce, aylarca hedefleriyle ilişki içindeymiş gibi davranıyordu. Norveçli yayın organı VG, dolandırıcıyı takip etmek için altı ay harcadı ve en son iki kurbanıyla temasa geçti. Görüştüğü kadınlardan biri, kendisine yardım etmek için kredi alması gerektiğini ve sonunda 244.000 ABD Doları dolandırıldığını söyledi.

Netflix, 'Tinder Swindler' belgeselinin haklarını aldı

Netflix belgeseli, Three Identical Strangers ve Don’t F*** With Cats’in yapımcıları tarafından üretilecek. Aynı zamanda Don’t F*** With Cats’ten Felicity Morris tarafından yönetilecek. Tinder Dolandırıcısı 2019’da Yunan polisi tarafından tutuklandı ve İsrail’e iade edildi, ancak geçen yıl 15 aylık cezasının yalnızca beş ayını çektikten sonra serbest bırakıldı.

ABD şirketleri Rus hacker grubu karşısında çaresiz kaldı: Tarihin en büyük saldırılarından