Netflix Son Çeyrekte Beklentilerin Üzerine Çıktı

Netflix

Son çeyrekte hem yeni abone sayısıyla hem de geliriyle analistlerin beklentilerinin üzerine çıkan Netflix, toplam abone sayısını arttırdı.

Gitgide artan rekabete rağmen dijital platformlar arasında zirveyi kimseye kaptırmayan Netflix, aksine rakipleriyle arasındaki farkı daha da açıyor. Şirket, bugün son mali çeyreğin sonuçlarını açıkladı. Son dönemde oldukça iyi bir performans sergileyen şirket, Wall Street analistlerinin beklentilerinin bile üzerinde bir sonuç elde etti.

Şirket son çeyrekte 9.82 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı ki bu da analistlerin beklentilerinin üzerindeydi. Wall Street’teki beklenti, şirketin bu çeyrekte 9.77 milyar dolar gelir elde edeceği yönündeydi. Dahası, Netflix yeni abone sayısıyla da beklentileri aştı. Şirket son çeyrekte abone sayısını 5.1 milyon arttırdı. Böylece şirketin dünya genelindeki toplam abone sayısı 282.7 milyona çıktı.

Netflix Reklamlı Paket

Bir dönem tamamen borçlarla işleri döndüren Netflix, bugün artık nakit akışı açısından da yatırımcıların yüzünü güldüren bir şirkete dönüşmüş durumda. Bir yıl önce bu çeyrekte elinde 1.88 milyar dolar olan şirketin son çeyrekteki serbest nakit akışı 2.19 milyar dolar olarak açıklandı. Bu da şirketin işi borçlarla döndürdüğü günlerin artık tamamen geride kaldığı anlamına geliyor.

Son çeyrekte ön plana çıkan yeni diziler The Perfect Couple ve Nobody Wants This olurken, Emily in Paris ve Cobra Kai gibi sevilen dizilerin yeni sezonları da izleyicilerden büyük ilgi gördü. Film tarafında ön plana çıkan yapımlar ise Beverly Hills Cop: Axel F ve Rebel Ridge oldu.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı