Netflix Rusya’da yayınını durdurdu!

Netflix, önümüzdeki yıllarda daha ucuz reklam destekli planlar sunabilir. İşte tüm detaylar.

Netflix, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak ek önlemler alıyor. Pazar günü, şirket Rusya’daki hizmetini askıya aldığını söyledi. İşte detaylar.

Netflix sözcüsü CNBC’ye verdiği demeçte, “Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Rusya’daki hizmetimizi askıya almaya karar verdik” dedi. Hareket, şirketin geçen hafta Rus Vitirina TV yasasına uymayacağını açıklamasının ardından geldi. CNBC’ye göre, Netflix’in Rusya’da yaklaşık 1 milyon abonesi var ve bu da onu şirketin daha küçük pazarlarından biri haline getiriyor. Aynı hafta Netflix, ülke içinde üstlenmeyi planladığı gelecekteki tüm projeleri de “duraklattığını” söyledi. Şirketin, Rusya’da sürmekte olan Leo Tolstoy’un Anna Karenina’sının bir uyarlaması da dahil olmak üzere dört orijinal yapımı vardı. Bu projelerin akıbeti belirsiz.

Netflix Rusya'da yayınını durdurdu!

Yapımların iptaliyle de kalmayıp yayın akışı devi daha aktif bir adım attı ve platform yayınını ülkede yasakladı. Rusya’da artık Netfix yayın akışı izlenemiyor. Rusya hem maddi hem de manevi olarak yaptırımlarla karşı karşıya. Tüm bu psikolojik baskı ile birlikte ülkenin yaptığı saldırı hareketinden kaçınması bekleniyordu. Ancak saldırı 10 günden fazladır sürüyor ve bir müzakere sağlanamadı. Tüm platformlar Rusya’ya tepkisini ortaya koysa da henüz ortada bir çözüm yok. Apple ve Microsoft gibi dev şirketler de Rusya’ya karşı yaptırım uyguluyor. Apple ülkede ürünlerini satmayı durdurdu. Ardından bu harekete Samsung da katıldı. Artık Samsung ürünleri de Rusya’da bulunamayacak.

TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları gündeme bomba gibi düştü