Netflix içerik bütçeleri konusunda uyardı

Netflix çalışanları

Netflix, çevrimiçi yayın hizmetlerinin uygulanabilirliği konusunda korkulara yol açan abone kaybıyla karşı karşıya kalırken, çalışanlarına da mali açıdan sorumlu olmalarını tavsiye ediyor.

Netflix içerik bütçeleri konusunda uyardı. Çalışan yönergesi, perşembe günü şirket tarafından güncellenmiş bir not halinde çalışanlara gönderildi. Notun “Yargı” bölümünde Netflix, çalışanlarına “üyelerimizin parasını akıllıca harcayın” diyor – Şirketin bahsi geçen telkini, 2018 yılında hissedarlara yazdığı bir mektupta kullandığı ancak şu ana kadar personel için resmileşmediği ifadeleri yer aldı.

Netflix içerik bütçeleri

Bu yeni not, çalışanlara “kurallardan kaçınmalarını” söyleyen ve çalışanları işle ilgili konularda büyük ölçüde serbest bırakan belgenin geri kalanından belirgin şekilde değişiklik gösteriyor.

Netflix içerik bütçeleri

Uyarı Netflix’in, on yıl içinde ilk abone kaybını yaşadığını açıklamasının hemen ardından geldi. Netflix, 200.000 abone kaybını hesap paylaşımına, salgına ve rakiplerin artan rekabetine bağladı. Analistler, abone kaybının bir başka nedeni olarak Netflix‘in ABD ve Kanada’daki yeni üyeler için aylık abonelik fiyatında ocak ayında yaşanan artışa işaret etmişti. Yine de, yayın devindeki kayıp, tüm akış hizmetlerinin benzer bir yavaşlama görüp görmeyeceğini sorgulayan rakipleri ve yatırımcıları korkuttu.

Netflix içerik bütçeleri

Netflix içerik bütçeleri konusunda uyardı

Beklenenden daha fazla abone kaybı yaşayan Netflix, çevrimiçi yayın hizmetinin reklam destekli bir abonelik türünü başlatmayı düşündüğünü açıklamıştı. Yayın şirketi ayrıca diğer maliyet düşürücü önlemlerden de bahsetti. Yavaşlama ve yöneticilerin maliyetleri “kısma” konuşmaları, işe alımlarda bir yavaşlama gören ve gelecekteki işten çıkarmalardan korkan Netflix çalışanları arasında endişeye de neden oldu. Fakat Netflix şimdilik, Perşembe günkü güncellenmiş notta da tekrarladığı “Yalnızca son derece etkili çalışanları tut” sloganına bağlı kalıyor.

Meta Facebook yüzünden davalık oldu